Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Apărării: Pentru români, cea mai mare amenințare sunt facturile la energie
WhatsApp
Ministrul Apărării Naționale a declarat, miercuri, că cea mai mare amenințare pentru români sunt facturile la energie. 
Vasile Dîncu: Cea mai mare amenințare pentru români sunt facturile la energie

Românii sunt afectați în acest moment mai mult de facturi, decât de situația internațională de la granița Ucrainei, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu. El afirmă că membrii CSAT vor analiza impactul unui posibil conflict în flancul Estic al NATO.

„Nu este simplu să evaluezi. Fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate. Pentru populație, însă, cea mai mare amenințare, cred eu, sunt facturile la energie”, spune ministrul Apărării, Vasile Dâncu, întrebare care crede că este cea mai mare amenințare pentru români - pandemia, războiul sau facturile la energie.

Vasile Dîncu afirmă că populația este afectată în acest moment mai mult de facturi, decât de situația internațională.

Ce a spus Dîncu despre ședința CSAT

 

„Discuția se va axa pe problema impactului unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, impactul cu privire la reziliența generală a societății noastre, impactul asupra opiniei publice și vom propune un set de măsuri, pentru că în această situație, chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei, chiar și asupra întregii Europei”, a explicat Dîncu.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Aceasta are loc miercuri, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Ședința a fost convocată pentru evaluarea situației de securitate în zona extinsă a Mării Negre.

 

Nu s-a discutat în acest moment despre activarea rezerviștilor

 

Vasile Dîncu a declarat că nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor și susține că mii de rezerviștii sunt convocați în fiecare an pentru verificarea documentelor.

„Activarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație, este o formă de verificare pe care o facem. În fiecare an există câteva mii de rezerviști care primesc ordin și este forma de a face un fel de inventar”, a declarat ministrul Dîncu.

Autoritățile nu au discutat despre activarea rezerviștilor în contextul crizei din Ucraina.

„În niciun caz nu s-a discutat în acest moment despre activarea rezerviștilor, nu suntem într-o asemenea situație”, a precizat ministrul Apărării Naționale.

Ministrul Vasile Dîncu a participat miercuri la ședința de autoevaluare a activității Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pe anul 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel