Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Forţelor Terestre Române: Militarii români, desăvârşiţi ca profesionişti în misiuni internaţionale
WhatsApp
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, le-a transmis militarilor, sâmbătă, într-un mesaj cu prilejul sărbătorii Zilei Forţelor Terestre, că demnitatea şi curajul cu care îşi fac permanent datoria trebuie şi vor fi răsplătite cu recunoştinţa şi respectul românilor.
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

"Transmit cu mare bucurie, cu deosebit respect şi admiraţie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre Române, marcată, prin tradiţie, în ziua în care creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul Forţelor Terestre, felicitările mele tuturor celor care şi-au servit sau îşi servesc, în prezent, Patria în rândul acestei importante categorii de forţe a Armatei României. Gândurile noastre merg, la ceas aniversar, în primul rând către eroii neamului nostru, căzuţi la datorie în toate războaiele purtate de Armata României, cei mai mulţi dintre ei fiind din rândul Forţelor Terestre. Le vom păstra vie amintirea şi le vom cinsti veşnic faptele de vitejie", a afirmat Angel Tîlvăr, în mesajul transmis.

Ministrul Tîlvăr a evidenţiat că prin alocarea, în ultimii şase ani, a minimum două procente din PIB pentru Apărare, Forţele Terestre Române, alături de celelalte categorii de forţe, cunosc o perioadă fastă, de modernizare şi retehnologizare la cele mai moderne standarde.

"Transportoarele Piranha 5, sistemele de artilerie HIMARS, precum şi alte importante programe de achiziţii începute sau aflate în pregătire conturează noua postură a Forţelor Terestre în cadrul Armatei României. Ridicarea alocărilor bugetare la 2,5% din PIB va permite accelerarea acestor eforturi de modernizare, în acord cu nivelul în creştere al provocărilor de securitate din regiunea noastră", a adăugat ministrul.

Tîlvăr a amintit de prezenţa militarilor români în teatrele de operaţiuni de peste hotare



"Desăvârşiţi ca profesionişti în misiuni internaţionale, executate, în ultimele trei decenii, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak, Afganistan şi pe continentul african, precum şi în alte misiuni sau exerciţii multinaţionale de amploare desfăşurate peste hotare sau acasă, alături de forţele celor mai avansate armate ale lumii, dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre Române, aţi demonstrat zi de zi, prin rezultatele impecabile ale muncii depuse, că sunteţi cea mai de preţ resursă a acestei categorii de forţe şi că meritaţi renumele de militari de elită", a punctat Tîlvăr.

Ministrul Apărării consideră că "nu există datorie mai importantă" (...) decât aceea de a activa toate soluţiile pentru ca militarii să beneficieze de cele mai bune condiţii de muncă şi de viaţă.

"Demnitatea şi curajul cu care vă faceţi permanent datoria trebuie şi vor fi răsplătite cu recunoştinţa şi respectul nostru, al românilor. Folosesc acest prilej şi pentru a transmite tuturor românilor, militari sau civili, care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, 'La Mulţi Ani' cu ocazia sărbătoririi onomasticii. La mulţi ani tuturor militarilor Forţelor Terestre Române!", a transmis ministrul Apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel