Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, huiduit de protestatari. „Pe centura Capitalei sunt și fermieri, sunt și protestatari“
WhatsApp
Protestul fermierilor și transportatorilor a intrat în cea de-a opta zi, dar atmosfera a devenit tensionată. Un incident a avut loc între manifestanți, la Afumați. Unii dintre protestatari au apelat la serviciul de urgență 112, susținând că printre ei se află instigatori și agitatori. La rândul său, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a stârnit indignare după ce a afirmat că cei din zona Afumați „sunt protestatari, nu sunt fermieri“.

În cadrul mitingului, protestul a cunoscut o politizare tot mai accentuată, cu participarea unor persoane care nu fac parte din categoria fermierilor sau a transportatorilor. Cosmin Marian Dorobanțu, președintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), a fost prezent la locul protestului și a luat cuvântul la portavoce, acuzând pe cineva că ar fi un instigator.

În discursul său, Cosmin Marian Dorobanțu a spus: „Nu mai deturnați acest protest. Este un protest legitim, sunteți un instigator, care ați venit aici să-i provocați. Domnilor jandarmi, vă rog frumos, luați instigatorii de la acest protest pentru că e un om aici care îi instigă pe acești oameni. Sunt oameni care s-au solidarizat. Eu m-am solidarizat cu acești oameni pentru că nevoile lor sunt reale. Dacă te-a plătit cineva să vii aici, să faci scandal și să instigi …”.

Aseară, ministrul agriculturii, Florin Barbu, le-a transmis protestatarilor, cu mesaj direct către cei de la Afumați, că nu îi mai consideră fermieri și nu mai este dispus să le ofere nimic în plus, față de ceea ce și-a asumat.

Ministrul Agriculturii face un apel către fermieri să meargă acasă: Cei care stau la Afumaţi sunt instigatori şi protestatari

 

Le repet acelor protestatari care stau în zona Afumați, eu nu îi mai numesc fermieri; aceștia sunt protestatari, nu sunt fermieri, și vreau să fac un apel către toți fermierii din țară să meargă acasă, pentru că Ministerul Agriculturii a pus la dispoziție resursele necesare pentru ca, în anul 2024, agricultura din România să fie una performantă. 

Transmiteți-le direct, de la Ministerul Agriculturii, către cei care sunt la Afumați, că ministrul agriculturii nu îi mai consideră fermieri, ci îi consideră protestatari. (…) Sunt aberații pe care le cer. (...) Cred că domnii de la Afumați nu sunt fermieri, ci sunt instigatori și protestatari.

Sâmbătă am avut întâlnire cu toți protestatarii din stradă, am încheiat un proces verbal. În calitate de ministru și de om de onoare, am încheiat un proces verbal și am bătut palma cu acești oameni, mă voi ține de cuvânt de acest proces verbal. Din alte puncte de vedere, ceea ce vor ei să facă, ceea ce au de gând să mai ceară în plus, lucruri care nu au fost stabilite în acest proces verbal, din partea ministrului agriculturii le urez multă sănătate și la mulți ani! Nu mai există negocieri cu Ministerul Agriculturii, negocierile s-au încheiat”, a precizat Florin Barbu într-o conferință de presă la sediul MADR.

Florin Barbu:  „Pe centura Capitalei sunt și fermieri, sunt și protestatari“

 

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, ministrul Florin Barbu a fost întrebat dacă cei care protestează pe centura Capitalei sunt fermieri sau protestatari, în conformitate cu afirmațiile făcute de acesta anterior: „Pe centura Capitalei, la Afumați, sunt și fermieri, sunt și protestatari“. 

După ce premierul Marcel Ciolacu a spus că acest protest este îndreptățit, jurnaliștii Antena 3 l-au întrebat pe ministrul agriculturii, cre a afirmat ca protestul este unul politic, cine are până la urmă dreptate:  „Am spus că, câțiva fermieri s-au alăturat acestui protest spontan, care a fost plecat de la transportatori. Din punctul meu de vedere, al Ministerului Agriculturii, și am spus-o foarte clar: toate revendicările, aproape 90% din revendicări, erau transmise prin bugetul Ministerului Agriculturii, pentru că pentru prima oară în România, Ministerul Agriculturii are 2% din PIB-ul României“, a conchis ministrul de resort.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel