Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Sănătății din Italia a făcut anunțul: Iată când se elimină măștile în interior
WhatsApp
Pierpaolo Sileri, subsecretar de stat la Ministerul Sănătății, a făcut anunțul la Rai Radio1: de la jumătatea lunii aprilie se elimină măștile în interior. 

Începând cu jumătatea lunii aprilie, se va elimina obligativitatea purtării măștilor la interior în Italia, a confirmat joi Pierpaolo Sileri, subsecretar de stat la Ministerul Sănătății

"Sunt pentru gradualitatea eliminării super-pașaportului verde în mod gradual, nu de la 1 aprilie, ci în luna aprilie, cu o progresivitate mai ales la locul de muncă, unde aș lua în considerare cu atenție o eliminare mai devreme decât restul", a declarat Pierpaolo Sileri, subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

"Primul lucru care trebuie făcut este să eliminăm distanța dintre oameni, revenind la utilizarea capacității normale pe stadion sau la birou, dar lăsând masca în interior". Când poate fi îndepărtată masca în interior? „Cred că în preajma Paștelui, la jumătatea lunii aprilie, va fi posibilă înlăturarea ei“, a declarat Sileri, joi, la Rai Radio1.

Ministerul Sănătății din Italia a făcut anunțul: Iată când se elimină măștile în interior

 

Italia și-a luat rămas bun de la măștile de exterior, dar, deocamdată, acestea rămân obligatorii în  interior. Calendarul redeschiderii pentru următoarele câteva luni în Italia presupune: obligația de vaccinare și certificatul verde, care vor rămâne cel puțin până în iunie. 

Odată cu scăderea infecțiilor și a internărilor COVID, de aproximativ zece zile, Italia și-a luat rămas bun de la măștile de exterior, deși acestea rămân, în continuare, obligatorii în interior și la locul de muncă.

Obligația va fi valabilă cel puțin încă o lună, adică până la expirarea stării de urgență COVID, dispusă de Guvern, dar cel mai probabil va fi prelungită până la începutul verii.

De altfel, aceasta pare a fi intenția Executivului exprimată de ministrul Sănătății Roberto Speranza. „COVID-ul  nu dispare pe 31 martie și măștile de interior sunt în continuare importante” a explicat Speranza, subliniind că „jocul nu s-a încheiat”.

Roberto Speranza: „Avem nevoie de gradualitate. Coronavirusul nu ne salută și pleacă” 

 

"Suntem pe un drum și trebuie să-l continuăm, dar cu picioarele pe pământ. Dar avem nevoie de gradualitate", a precizat ministrul într-un interviu pentru Repubblica, amintind că Guvernul "a ascultat întotdeauna știința" și o va face și în acest caz.

Ipoteza la care lucrează guvernul este, așadar, aceea a unei relaxări a măsurilor, inclusiv a obligației de a purta măști în interior, dar doar treptat.

„Suntem într-o perioadă de tranziție înainte ca regulile din școli să fie revizuite, cele pentru măștile de interior, izolarea pentru persoanele pozitive asimptomatice. Trebuie să analizăm, pas cu pas până, la remodelarea Green Pass-ului. Virusul încă circulă”, a explicat  Pierpaolo Sileri, subsecretarul al Ministerului Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel