Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministerul Finanțelor: 100 de echipe ale ANAF verifică piața carburanților
WhatsApp
100 de echipe ale ANAF vor verifica în toată țara creșterea „nejustificată” a prețurilor la carburanți, anunță ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

În baza dispoziției date de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, privind activarea imediată a instituțiilor de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, ministrul Finanțelor a solicitat Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România, anunță ministerul.

„Controalele vor viza modul în care s-a constituit prețul, atitudine sau elementele de speculă și comportamentul sau conduita comercianților, văzută ieri de toată lumea”, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu, care a dat asigurări că autoritățile își vor face datoria și că sancțiunile vor fi aplicate ferm.

100 de echipe ale ANAF verifică piața carburanților

 

Echipele DGAF, alături de comisari din cadrul ANPC și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adică atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate.

Efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren, precizează instituția.

Premierul Nicolae Ciucă a susţinut joi, la ora 11,00, declaraţii de presă, a anunţat Biroul de presă al Guvernului. El a vorbit despre creșterea prețurilor la carburanți, ceea ce a generat isterie în rândul românilor, care au luat cu asalt benzinăriile. Ciucă a cerut tragerea la răspundere a celor care încalcă legea. 

Premierul Ciucă, primele măsuri în cazul cozilor de la benzinării: „Am cerut sancțiunile cele mai severe“

 

Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea. România este o țară sigură în care securitatea și siguranța noastră sunt garantate față de orice formă de agresiune, iar garanțiile trebuie să includă și stabilitatea economică.

ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței au demarat investigațiile pentru a lua măsurile necesare de stopare a oricăror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare economică reală.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România.

Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate. Guvernul nu permite astfel de practici și va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetățenii și mediul de afaceri“, a precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel