Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătit: 40 minute
Ingrediente pentru 10 prăjituri:
450 g de făină,
220 g iaurt alb,
esență de vanilie,
150 g de unt,
225 g zahăr,
5 ouă,
coaja rasă de la o lămâie,
75 g de floare de soc,
3 mere,
25 g praf de copt,
zahăr pudră pentru decor
Pentru crema mascarpone:
400 g de mascarpone,
3 ouă,
110 g zahăr granulat,
esență de vanilie,
100 g gem de cireșe.
Florile de soc se spală, se pun într-o strecurătoare, iar apoi pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta apa în exces. Mărul se taie cuburi și se pune într-un castron, împreună cu sucul de lămâie. Între timp, într-un castron mare se toarnă făina și praful de copt, zahărul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Toate ingredientele se amestecă uniform pentru a obține o compoziție omogenă.
Ați putea încerca să pregătiți și: Prăjitură cu mere și semințe de pin. Rețeta unui desert delicat și parfumat. Acest ingredient îi va da o savoare deosebită
În alt castron, bateți ouăle cu un tel electric, până capătă o consistență ușoară și pufoasă. Ouăle bătute se adaugă în amestecul de făină și mixați energic. În cele din urmă, adăugați untul topit și iaurtul, merele și florile de soc.
Vedeți și: Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr
Amestecul care trebuie să fie omogen se toarnă în matrițe, unse cu unt. Mimi prăjiturile se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de 45 minute.
Poate vă place și rețeta. Tiramisu, într-o nouă variantă. Rețeta perfectă pentru cei cărora le place să experimenteze. Ingredientul secret care face toți banii
Între timp, preparați crema. Separați gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se bat cu un ic de sare, cu un tel electric. Gălbenușurile se mixează cu zahărul pentru a obține o consistență cremoasă și spumoasă. În cele din urmă, adăugați mascarpone și vanilia. Adăugați albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus. Acum împărțiți crema în două boluri. O parte de crema va rămâne simplă, iar o parte se va amesteca cu dulceața de cireșe.
Crema se dă la frigider timp de 1 oră, apoi desertul poate fi asamblat. După ce blaturile s-au răcit, fiecare se taie pe orizontală, obținând trei foi. În una se pune crema de mascarpone și vanilie, iar în cealaltă - crema de mascarpone și cireșe. Desertul este gata pentru a fi servi și savurat. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News