Mini Pizza la tigaie este o rețetă perfectă pentru cei care au poftă de o pizza, dar nu vor să aștepte un timp îndelungat de dospire: amesteci toate ingredientele, adaugi la final drojdia instant pentru mâncare sărată, faci pizza de dimensiunea dorită și apoi o pui în tigaie!
Fiind mini-pizza, veți satisface papilele gustative și pofta de ceva de ronțăit a copiilor în cel mai scurt timp. Totodată, pizzetele sunt ideale pentru petreceri aniversare și pot fi umplute în funcție de gusturile și preferințele oaspeților.
Din 500 de grame de făină ies aproximativ 20 de pizze. Alte ingrediente folosite: roșii, mozzarella, oregano și un strop de ulei de măsline.
Așadar, ai musafiri neanunțați și vrei să prepari rapid un aperitiv? Surprinde-i cu mini pizza la tigaie!
- 500 g făină
- 5 g sare
- 200 ml apă
- 30 g ulei
- 16 g drojdie uscată
Pentru topping ai nevoie de:
- sos de roșii
- brânză mozzarella (poți căuta specială pentru pizza)
- oregano
- frunze de busuioc
Mai întâi de toate, pregătim aluatul pentru pizzette: puneți făina într-un castron, adăugați sarea, uleiul, apa și, la final, drojdia.
Se frământă energic cu mâinile timp de 5 minute, până se obține un aluat compact. Nu este nevoie să crească, va crește direct în tavă.
Luați cantitatea dorită de aluat (în funcție de mărimea pe care doriți să o dați pizzei) și frământați-l cu degetele până când obțineți o formă rotundă, tipică de pizza (puteți folosi un pahar de patiserie pentru a ușura operațiunea).
Vezi și: Cum să faci cel mai pufos și parfumat chec. 5 trucuri de la marii bucătari ai lumii
Puneți pizzettele într-o tigaie antiaderentă încinsă (nu este nevoie să o ungeți cu ulei) și gătiți-le la foc mediu-mare timp de aproximativ 5 minute pe o parte. În timpul acestei prime faze de gătire, pizzele vor crește. Când s-a stins focul, începeți să umpleți partea gătită cu roșii, mozzarella, oregano și un strop de ulei.
Porniți din nou focul, acoperiți tigaia cu un capac [11] și lăsați-le să se gătească timp de aproximativ 10 minute.
Servim mini pizza la masă cât sunt încă fierbinți.
Poftă bună!
Sfaturi
Puteți să vă umpleți pizzette-ul într-o tigaie după cum doriți: șuncă fiartă, bresaola, anșoa.
Dacă doriți, le puteți coace în cuptorul ventilat, la 200°, timp de 5-8 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News