Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mini covrigi cu scorțișoară, aurii la exterior și foarte moi la interior. Nu te poți opri din a-i mânca odată ce ai început!
WhatsApp
Mini covrigii cu scorțișoară sunt geniali! Sunt foarte buni pentru cei care nu pot termina niciodată un covrig întreg, astfel încât acești mini covrigi sunt perfecți. Sunt aurii la exterior și foarte moi la interior. Este unul dintre acele preparate de la care nu te poți opri din a-l mânca odată ce ai început.
Mini covrigi cu scorțișoară, aurii la exterior și foarte moi la interior. Nu te poți opri din a-i mânca odată ce ai început!

Acest aluat poate fi folosit pentru a face și covrigi mari sau chifle. De asemenea, puteți pune toppinguri sărate sau dulci. În acest caz punem scorțișoară și zahăr pentru că este delicios, dar pot fi sărate cu brânză, sare mare, susan, ierburi uscate etc.

Înainte de a le pune la cuptor, am trecut mini covrigii printr-o baie de apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu. Nu treceți peste acest pas, deoarece este ceea ce le permite să se rumenească rapid la exterior, astfel încât interiorul să fie moale.

 

Mini covrigi cu scorțișoară - Ingrediente

 

Pentru aluat

350 g făină

2 linguri zahăr alb

1 linguriță sare

6 g drojdie

240 ml lapte cald

20 g unt nesărat topit și răcit la temperatura camerei

ulei vegetal pentru a acoperi aluatul

Pentru baia de bicarbonat de sodiu

750 ml apă fierbinte

4 linguri bicarbonat de sodiu

Pentru glazura de zahăr și scorțișoara

100 g unt nesărat, topit

200 g zahăr brun

1 lingură scorțișoară

 

Mini covrigi cu scorțișoară - Mod de preparare

 

Puneți toate ingredientele de la aluat în vasul unui blender și folosiți accesoriul cu cârlig pentru a le amesteca. Frământați în mașină timp de 10 min. Alternativ, frământați manual 15 minute.

Se face o minge cu aluatul, se acoperă în ulei vegetal și se lasă să crească într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie timp de 60-90 min sau până când s-a dublat.

În mod ideal, lăsați-l să crească într-un loc cald pentru a accelera procesul. Poate fi în interiorul cuptorului doar cu lumina aprinsă sau deasupra frigiderului.

După ce a crescut, împarte-l în 6 părți aproximativ egale. Întindeți fiecare parte formând o formă de șarpe și apoi tăiați bucățele mici care vor fi mini covrigii noștri. Păstrați în orice moment aluatul și mini covrigi cu care nu lucrăm sub un prosop de bucătărie, astfel încât acestea să nu se usuce.

Lăsați-l să crească pe masa de bucătărie acoperită timp de 15 minute.

Pentru baia de bicarbonat de sodiu: Adăugați bicarbonatul de sodiu în apă și scăldați mini covrigi pentru câteva secunde, adăugând mai mulți odată. Puneți-le pe o tavă de copt. În acest moment, dacă doriți să le faceți sărate, le puteți stropi cu susan/sare grosieră/oregano/brânză etc.

În cazul nostru merg direct la cuptorul preîncălzit la 200C timp de 8-10min sau până se rumenesc.

Pentru glazura de zahăr și scorțișoară: Amestecă zaharul cu scorțișoara. Scufundați mini covrigii în unt și apoi în amestecul de zahăr cu scorțișoară.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel