Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Milioane de români ar putea primi bani, anul viitor. Nicolae Ciucă: „Ajutorul de 50 de euro ar putea fi continuat și după luna iunie“
WhatsApp
Românii, beneficiari ai cardurilor sociale pentru alimente și vouchere pentru energie primesc o veste bună, conform anunțului făcut de liderul PNL, Nicolae Ciucă, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Vestea bună este că măsurile de sprijin oferite de stat, cum ar fi ajutorul de 50 de euro pentru alimente, ar putea fi extinse și finanțate din fonduri europene. Nicolae Ciucă a explicat că există posibilitatea de a aloca anumite capitole de fonduri europene pentru a continua aceste ajutoare, iar restul sumelor să provină din bugetul de stat.

Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Există unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie dați de la bugetul de stat.

Sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 (cele doua transe de cate 700 de lei) și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024”, a explicat Nicolae Ciucă

De asemenea, se prevede prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 martie 2024, oferind astfel sprijinul necesar gospodăriilor vulnerabile pentru a face față iernii care se apropie. Această măsură a fost obținută după discuții cu reprezentanții Comisiei Europene și va fi rapid implementată prin modificarea legislației naționale.

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024”, a spus Adrian Câciu.

Ministrul Adrian Câciu a subliniat importanța acestei compensări a prețurilor la energie pentru sprijinirea familiilor vulnerabile și menținerea angajamentelor asumate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel