Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mii de teste FALSE folosite de români pentru a evita carantina în Austria. Dosare PENALE deschise în acest caz
WhatsApp
Mii de persoane au ieșit cu adeverințe false COVID pe la punctele de trecere a frontierei de la Petea și Urziceni. Majoritatea persoanelor aveau ca destinație Austria și au evitat astfel să stea în carantină. 
Foto ILUSTRATIV

Cercetările polițiștilor au relevat faptul că în perioada 24.07.2020 – 04.02.2021 un individ a falsificat 1.776 de documente oficiale. Documentele au fost falsificate la solicitarea altor doi bărbați, aceștia din urmă punându-le ulterior la dispoziția clienților pe care-i transportau cu microbuzele pe ruta România-Austria și retur.

Documentele falsificate au fost utilizate ulterior de către solicitanți la intrarea pe teritoriul Austriei și/sau altor state, cu scopul evitării plasării acestora în carantină, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid, potrivit Presasm.ro.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la alte 1.758 acte materiale ale infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, fiind solicitate autorităților austriece date cu privire la utilizarea documentelor falsificate, cu scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel