Potrivit organizatorilor, la eveniment participă aproximativ 10.000 de oameni. Este vorba, în principal, despre membri ai comunității evanghelice din România, dar și din alte state europene, familia Furdui fiind membră a cultului penticostal.
Potrivit organizatorilor, în Berlin au ajuns peste 70 de autocare de români.
Manifestanții cer întoarcerea în familie a celor cinci din cei șapte copii care sunt încă în custodia autorităților germane.
În prezent, două fete ale familiei sunt acasă, fiul cel mare, exasperat de condițiile în care au fost plasați și tratați de către Jugendamt, a fugit în România.
De asemenea, la protestul din Berlin participă mai mulți politicieni români, printre care fostul ministru al Apărării din România, Gabriel Leș. Protestul a fost transmis live, pe pagina de Facebook dedicată susținerii familiei Furdui și pe Youtube.
Românii au demonstrat pașnic, respectând regulile cerute de forțele de ordine și au dat, din nou, dovadă de civilitate și interes pentru valorile familiei.
Cu câteva ore înainte de protest, Jugendamt i-a permis lui Naomi Furdui, aflată în continuare în custodia autorităților, să vină acasă, cu promisiunea că nu se va mai întoarce la căminul unde era plasată – o tentativă de detensionare a frustrării publice care s-a acutizat în ultimul an și jumătate de când Jugendamt Keidekreis a intervenit în familia Furdui.
Oficial, mai rămâne ca Jugendamt să solicite judecătoriei din Walsrode să înregistreze juridic această decizie.
Protestul de la Berlin întrecere ca număr și mobilizare protestul care a avut loc în Walsrode, orașul de reședință al familiei Furdui, în luna februarie 2022.
Comisia Europeană demarează controale în Germania după ce abuzurile contra familiilor Furdui și Mihaelei Seiler au căpătat un ecou de amploare.
Cinci europarlamentari din cadrul Comisiei Europene care analizează petițiile depuse de cetățenii europeni au fost de acord să asculte pledoaria lui Erich Mocanu, de la organizația AEBS, cel care a depus o petiție în care acuză cu probe statul german de faptul că prin instituțiile de Protecția a Copilului se iau abuziv copiii din casele părinților, fără explicații clare, așa cum s-a întâmplat în cazul deja cunoscut al familiei Furdui dar și al Mihaelei Seiler, despre care StiriDiaspora a mai relatat.
Este important de menționat că cei cinci europarlamentari din cadrul acestei comisii au selectat doar două petiții din totalul celor peste 300 depuse. Cele două cazuri de familii de români abuzați au atras atenția în mod deosebit. Cealaltă petiție analizată a fost a unui cetățean francez căruia statul german i-a luat de asemenea copiii în Germania, în anul 2012. Francezul și-a văzut ultima oară copiii în 2014.
Întâlnirea dintre Erich Mocanu și cei cinci europarlamentari a avut loc în orașul german Wiesbaden, aflat lângă Frankfurt.
"Am prezentat cazul familiei Furdui și de asemenea un caz în care m-am implicat foarte mult, cel al româncei Mihaela Seiler, cu fetița de 7 ani, care a fost luată în custodie de asemenea, în mod abuziv fără nici o explicație plauzibilă. Protecția Copilului s-a dus și i-a luat copilul de la școală, iar două ore mai târziu a fost anunțată și mama că nu mai e necesar să meargă la școală, pentru că fetița este în custodia statului. Autoritățile au invocat faptul că fetița este în pericol, dar nu s-a specificat care este pericolul. În 90% din cazurile în care Protecția Copilului din Germania ia copiii în custodie de acasă de la părinți, instituția nu motivează concret care este motivul pentru care copilul este luat de la părinți. De obicei se spune că doar: „copilul este în pericol” și atât.
Am vorbit cu cei cinci europarlamentari. Le-am explicat că se încalcă toate legile posibile: și cele naționale și cele europene. Le-am prezentat cazurile Furdui și Seiler. Le-am citit articolele de lege și le-am arătat că nu se aplică legea. Toți acești copii sunt luați în custodie inițial, fără un mandat judecătoresc. În tot timpul cât copiii sunt la ei, îi manipulează să spună tot felul de minciuni. Abia după ce copiii ajung în custodia statului și trece o perioadă de până la două săptămâni, Protecția Copilului începe propriu-zis procedura judecătorească care le permite să țină copiii în custodie. Dar inițial, ei nu au nici un fel de hotărâre judecătorească în acest sens, acționează după cum consideră ei, în mod evident în afara legii și abuziv," a precizat Mocanu pentru StiriDiaspora.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News