Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Metoda Palmei": Cea mai rapidă, ușoară și interesantă strategie pentru a scăpa de excesul de greutate
WhatsApp
"Metoda Palmei" este una dintre cele mai rapide, ușoare și interesante strategii pentru a vă măsura porțiile și a scăpa de excesul de greutate.
"Metoda Palmei": Cea mai rapidă, ușoară și interesantă strategie pentru a scăpa de excesul de greutate

Căutarea unei figuri ideale a fost specifică omului de-a lungul istoriei. Singurul lucru este că parametrii acestei figuri ideale se schimbau constant. 

În Imperiul Roman, femeile puternice erau foarte apreciate, în timp ce în Evul Mediu, tinerele extrem de subțiri și delicate erau deosebit de populare. 

În zilele noastre, moda s-a schimbat: este important să arăți subțire și îngrijit, dar nu toată lumea are timp să se antreneze din greu. 

În acest caz, este necesară o dietă sănătoasă, cu puține calorii. Cel mai simplu mod de a număra caloriile este metoda palmei, o metodă inventată recent în Canada, spun experții. 

"Metoda palmei": Cea mai rapidă, ușoară și interesantă strategie pentru a scăpa de excesul de greutate

 

Etapa pregătitoare


Metoda palmei de numărare a porțiilor de alimente are câteva capcane:

1. Este important să știți care alimente conțin proteine, care conțin grăsimi și care conțin carbohidrați.

2. Este important să fiți conștienți de mărimea pumnului și a palmei.

3. Este posibil să fie necesară ajustarea dimensiunii porției, deoarece fiecare mână este unică și nu se potrivește neapărat perfect cu dimensiunea porției.

Porționarea proteinelor


Proteinele se găsesc în carne, pește, ouă, unele leguminoase și produse lactate.

Dimensiunea proteinei se măsoară direct în palma mâinii - începând de la încheietura mâinii și terminând în punctul în care cresc degetele. Bineînțeles, o porție nu trebuie să corespundă doar suprafeței palmei, ci și volumului acesteia, deoarece o friptură groasă cu o rază de 5 cm nu are aceeași valoare calorică cu aceeași friptură subțire. 

În ceea ce privește ouăle, este acceptabil să mănânci un ou pe zi, deoarece un ou spart este cam de mărimea palmei mâinii tale. Este eficient să vă folosiți pumnul pentru a măsura o porție de brânză de vaci. Aceasta este cantitatea de acest produs sănătos și bogat în calciu pe care o puteți consuma zilnic. Ar trebui să consumați 3-4 palme de proteine pe zi pentru femei și 5-6 pentru bărbați. 

Deși se consideră că carbohidrații și grăsimile sunt cele mai dăunătoare pentru pierderea în greutate, proteinele pot fi, de asemenea, periculoase, și nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Adevărul este că proteinele pun o presiune serioasă asupra sistemului urinar.


O porție de legume


Acest articol analizează separat legumele, deoarece acestea au unele calități unice care le fac foarte diferite de alte alimente care conțin carbohidrați. 

O porție de legume pentru o femeie reprezintă aproximativ 3/4 din pumnul ei pe zi, iar pentru un bărbat este de 5/6. Salatele de frunze, care au o valoare calorică mai mică, nu intră sub incidența acestor reguli.

O porție de carbohidrați


Carbohidrații au cea mai mare valoare calorică. Carbohidrații sunt conținuți în cereale, boabe, fructe și legume.

Sistemul de numărare a palmei sugerează să măsurați porțiile acestor alimente în pumni. 

Doi pumni pe zi sunt considerați ideali pentru bărbați și unul pentru femei. Pentru dulciuri, se aplică același principiu. Pâinea este acceptabilă în metoda palmei de dietă. Rata zilnică ar trebui să fie de o palmeiă pentru bărbați și de o jumătate de palmeiă pentru femei.

Porție de grăsimi


Nucile și uleiurile sunt considerate a fi principalii furnizori de grăsimi pentru organismul uman. Porțiile de grăsimi se măsoară de obicei cu degetul mare. Norma zilnică pentru grăsimi, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, este o porție corespunzătoare falangei superioare a degetului mare.

Ciocolata amăruie ar trebui să fie socotită la fel ca grăsimile, datorită conținutului ridicat de unt de cacao. Prin urmare, doza zilnică de ciocolată amară este de doar o bucată mică.

Dacă se consideră că aportul de energie este insuficient, merită să se adauge o porție de carbohidrați pe zi, în caz contrar să se reducă o porție de carbohidrați.

Metoda palmei poate îmbunătăți calitatea corpului și a pielii, dar numai dacă o persoană respectă toate regulile și ajustează rația în funcție de individ. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel