Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul transmis de premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea cu românii din Qatar: „Este ultimul tren al României”
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu românii stabiliți în Qatar, transmițându-le un mesaj încurajator și exprimându-și dorința de a-i vedea revenind în țară: „Este evident că mi-aș dori să reveniți în România, mai ales după ce am aflat cât de implicați sunteți și cât ați contribuit la dezvoltarea proiectelor majore”.
Marcel Ciolacu: Modernizarea aeroportului Otopeni se va realiza cu ajutorul Emiratelor Arabe

În cadrul întâlnirii, Ciolacu împreună cu o echipă de miniștri, a subliniat eforturile acestor români de a se adapta la o țară atât de diferită de România și le-a exprimat recunoștința pentru contribuția lor la dezvoltarea Qatarului.

”Sunteţi într-o ţară total diferită faţă de cea în care v-aţi npscut şi este evident că eforturile dumneavoastră au fost cu atţt mai mari să vă adaptaţi unei ţări atât de diferite de România. Aveţi respectul meu şi mă bucur imens că aţi dat curs invitaţiie domnului ambasador. Am venit cu o echipă de miniştri, împreună cu doamna ministru de Externe, să avem discuţii aplicate, mai ales în zona economică, dar şi în zona politică. Ştiţi foarte bine că România are cea mai lungă frontieră cu un stat aflat într-un conflict armat.

Acum vorbim iarăşi de un conflict în zona Orientului şi parcă nu se mai termină aceste veşti. O să încerc şi eu şi întreaga echipă de miniştrii, colegii mei, o să încercăm să ne implicăm cât mai activ şi să ne asigurăm că sunteţi şi veţi fi bine în continuare în Qatar, dealtfel o ţară sigură, la fel ca şi România, România fiind membru NATO, Qatar fiind într-un parteneriat tot cu partenerul strategic pe care îl are Români şi anume SUA. Cred că după Revoluţie este una dintre marile realizări ale României”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

„Mi-aş dori să reveniţi în România”

 

Ciolacu și-a exprimat speranța că, împreună cu colegii săi, va menține trendul de creștere economică în România până la sfârșitul mandatului său. De asemenea, a încurajat românii din Qatar să-și găsească proiecte și în țara lor natală și le-a amintit de nevoia de investiții în sectoare precum sănătatea și educația.

”Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România, în acest moment. Sper din tot sufletul, şi numai cifrele ne arată acest trend de creştere în România care s-a datorat în primul rând unei perioade de stabilităţi politice, într-o perioadă de  criză şi de securitate, nu numai energetică sau pandemie şi sper din tot sufletul ca împreună cu colegii mei, până la sfârşitul mandatului, să menţinem acest trend de creştere. Este evident că mi-aş dori să reveniţi în România, mai ales după cele povestite de domnul ambasador, cât de implicaţi sunteţi  şi cât de mult aţi dus la dezvoltarea proiectelor majore din Qatar”, continuă Ciolacu.

”Mi-aş dori foarte mult să găsim acele proiecte provocatoare pentru nivelul dumneavoastră de aşteptare şi în România. În acest moment cu adevărat nu s-a investit niciodată, sunt investiţii de aproape 100 miliarde. Suntem restanţi în continuare în zona de sănătate, în zona de educaţie. Dar am spus-o şi în România şi o spun şi aici, este ultimul tren al României. Dacă România pierde acest tren şi aceste fonduri europene, de această dată, la fel ca şi crizele suprapuse, prin PNRR şi reformele din PNRR care vor duce automat la aderarea României la OECD şi exerciţiul financiar actual european, România nu mai are timp şi nu mai poate să recupereze acest timp”, încheie Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel