Un măr poate fi folosit în zeci de rețete: azi poți face un ștrudel, mâine o plăcintă, iar poimâine - dulceața ta preferată. Dar nu veți surprinde pe nimeni cu aceste bucate. De aceea, pentru masa de Crăciun, vă sugerăm să pregătiți niște mere umplute cu carne de porc.
Ingrediente:
mere - 5 bucăți,
carne tocată de porc - 300 grame,
roșii - 3 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
sare și piper după gust.
Tăiați ceapa în inele subțiri. Tocați usturoiul cu o lamă ascuțită de cuțit. Prăjiți ceapa și usturoiul până devin aurii. Se adaugă carnea tocată și se prăjește 7-9 minute.
Mere umplute cu varză roșie și șuncă: o rețetă cu care îți vei surprinde prietenii
Adăugați roșiile tăiate cubulețe medii și fierbeți sub capac încă 5 minute. Tăiați din merele spălate câte un căpăcel, apoi, cu o linguriță, îndepărtați cotorul, semințele și o parte din pulpă, astfel încât să rămână pereți groși de 1 cm. Nu aruncați pulpa: tăiați-o în cuburi mici și adăugați-o în carnea tocată.
Umpleți merele cu umplutură de carne. Acoperiți merele cu capacele decupate și dați-le în cuptor. Merele umplute cu carne de porc se coc 25 de minute la temperatura de 200°C. poftă bună!
Merele sunt o sursă bună de fibre alimentare, în special fibre solubile precum pectina. Fibrele contribuie la menținerea sănătății tractului digestiv, promovând digestia sănătoasă și prevenind constipația.
Merele conțin antioxidanți precum vitamina C și flavonoide, care ajută la combaterea stresului oxidativ în organism și protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Merele sunt o sursă bună de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina A, potasiul și unele vitamine B. Aceste substanțe nutritive susțin sistemul imunitar, mențin sănătatea pielii și contribuie la buna funcționare a organismului.
Rață delicioasă umplută cu mere, cu o marinadă specială, regina mesei de Crăciun
Datorită conținutului lor ridicat de fibre și a conținutului scăzut de calorii, merele pot contribui la controlul greutății. Fibrele dau senzația de sațietate, ajutând astfel la gestionarea apetitului.
Consumul regulat de mere poate avea beneficii pentru sănătatea inimii. Fibrele, antioxidanții și fitonutrienții din mere pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
Merele au un indice glicemic moderat și pot contribui la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale. De asemenea, fibrele din mere pot ajuta la prevenirea vârfurilor bruște ale glicemiei.
Substanțele antioxidante din mere pot contribui la protejarea creierului împotriva stresului oxidativ și la menținerea sănătății cognitive pe termen lung.
Brioșele sărate cu trei arome sunt savuroase și apetisante. Rețeta bucătarilor italieni
Merele au un conținut semnificativ de apă, contribuind astfel la hidratarea organismului.
Este important să menționăm că beneficiile menționate pot varia în funcție de tipul de mere și de modul în care sunt consumate (de exemplu, cu coaja sau fără coaja). De asemenea, este întotdeauna recomandat să incluzi merele într-o dietă echilibrată și sănătoasă.
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News