Deși le vedem aproape întotdeauna la ocazii festive, pregătirea lor nu este deloc complicată. Va trebui doar să pregătești caramelul și să scalzi merele în el. Vă oferim toate detaliile și pașii de care aveți nevoie pentru a învăța să faceți mere caramelizate, așa că rămâneți cu StiriDiaspora.ro și continuați să citiți.
Fără făină și cuptor! Ai cireșe si cremă de brânză? Gătește un super desert!
- 5 mere roșii
- 300 de grame de zahăr alb
- 150 mililitri de apă
- 100 de grame de unt
- esență de vanilie
- 1 linguriță de colorant alimentar roșu.
Pentru a vă pregăti merele caramelizate, începeți prin a pregăti caramelul lichid. Într-o tigaie adaugă zahărul, apa, esența de vanilie după gust și untul. Se încălzește la foc mediu și se amestecă constant.
Când ingredientele sunt amestecate, adăugați colorantul alimentar roșu. Lăsați caramelul să fiarbă până când începe să clocotească și scoateți-l de pe foc.
Introduceți un băț de lemn în centrul fiecărui măr.
Înmuiați cu atenție merele în caramel fierbinte și puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Lăsăm merele caramelizate să se răcească până se întăresc și savurați.
Sfat: Dacă vrei să se întărească mai repede, poți pune merele la frigider pentru 15 minute.
Vrei să dai merelor tale caramelizate o notă și mai apetisantă și dulce? Ai atât de multe opțiuni! Iată câteva idei.
După ce le scufundați în caramel, puteți presăra fulgi colorați sau ciocolată peste merele caramelizate de casă.
De asemenea, puteți folosi arahide tăiate sau alte nuci la alegere ca topping, astfel încât merele caramelizate să fie crocante.
Folosește o pungă de patiserie sau o pungă normală pentru a le acoperi cu ciocolată albă sau cu frișcă.
Folosește formele pentru brioșe dacă vrei să le faci o bază. În acest fel, va fi mai confortabil să așezi merele caramelizate pe masa de bomboane.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News