Trebuie să știți că această salată are multe variante, deoarece uneori se amestecă cu alte ingrediente, dar acest preparat pe care îl punem la dispoziție este baza salatei tradiționale. Rezultatul este o cremă aromată care poate fi întinsă pe pâine sau pe pâine prăjită.
La StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci o salată de vinete grecească ușoară. Nu ratați rețeta și continuați să citiți!
- 2 vinete
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 praf de sare
- 1 cană de ulei de măsline
- 1 mână de pătrunjel tocat
- 1 praf de piper.
Sos de brânză pentru carne. Îți sucește mințile! Nu vei mai mânca friptura altfel
Pentru a începe rețeta de salată grecească de vinete, mai întâi punem vinetele la grătar. Pentru a face acest lucru, spălați-le, tăiați-le în jumătate și faceți tăieturi în carnea de vinete. Apoi, adăugați-le într-o tavă de copt cu un strop de ulei de măsline și puneți-le la cuptor la 200ºC până sunt gata, aproximativ 30-40 de minute.
Când vinetele sunt gata, lăsați-le să se răcească ca să le puteți decoji bine. Apoi, decojiți-le și îndepărtați pielea.
Tocați mărunt vinetele și adăugați-le într-un bol.
Curățați cățeii de usturoi. Se spală și pătrunjelul și se toacă mărunt.
Sfat: dacă nu vă place foarte mult gustul usturoiului, puteți adăuga doar un cățel sau îl puteți lăsa deoparte.
Adăugați usturoiul, pătrunjelul tocat, cele două linguri de suc de lămâie la vinetele tocate și amestecați totul foarte bine. În continuare adaugă sarea și piperul după gust. Această salată de vinete grecească are și un strop bun de ulei de măsline.
Lăsăm salata să se odihnească la frigider pentru un timp sau până la momentul servirii, astfel încât să se îmbine aromele. În mod ideal, lăsați să treacă câteva ore. Salata grecească de vinete este gata!
Când serviți, însoțiți salata grecească de vinete cu măsline negre, brânză feta albă sau pâine pentru a înmuia sau servi salata.
Poți adăuga și alte ingrediente în salata grecească de vinete, precum: ceapă, roșii, ardei copt, brânză sau chiar iaurt pentru a o inova, dar fără a pierde esența mâncării grecești.
Ouă prostuțe foarte rafinate. Nu te mai chinui cu chiftelele clasice. Genială idee
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News