Melcișori cu nucă, de post. Rețeta este foarte simplu de realizat, iar rezultatul este delicios. De ce să cumperi de la patiserie, când poți face melcișori chiar la tine acasă. Descoperă mai jos o rețetă care va satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi.
Citește și Saramură de peşte, cea mai bună reţetă tradiţională de la Dunăre pentru Buna Vestire
500 grame făină
250 ml apă călduță
1 plic drojdie uscată
4 linguri miere
25 grame margarină
300 grame miez nucă pisată
200 grame zahăr
Se dizolvă drojdia în puțină apă călduța, apoi se adaugă puțina faină. Astfel se obține o maia pe care o punem la dospit până își dublează volumul.
Separat, se diluează mierea în apă și se adaugă margarina topită si maiaua. După ce am omogenizat, adăugăm făina, treptat. Aluatul se frământă până se omogenizează, iar consistența sa este similară cu plastelină.
Se lasă la dospit până își dublează volumul, apoi se întinde o foaie pe care se presară miezul de nucă amestecat cu zahărul. Se rulează cât mai strâns și se taie cu un cuțit foarte ascuțit rulouri aproximativ egale.
Rulourile se pun în picioare în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei sau margarină și se mai lasă aproximativ 30 minute să crească.
Acestea se ung cu un sirop obținut din apă și zahăr. Cei care nu țin post le pot unge cu gălbenuș de ou bătut cu câteva linguri de lapte.
Rulourile se dau la cuptor până se rumenesc.
Când sunt gata, se mai ung o dată cu sirop din apă cu zahăr pentru aspect. Se mai poate presăra și extra nucă pentru cei care iubesc o aromă mai puternică de nucă.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut rețeta de melcișori de nucă, de post, poți încerca și Cornulețele fragede de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News