Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicul Cătălin Cîrstoiu, lansat oficial în cursa pentru Capitală: "Eu sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic"
WhatsApp
Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost prezentat oficial, miercuri, drept candidat comun al coaliţiei PSD - PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă la care Cîrstoiu a participat alături de preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.
Cătălin Cîrstoiu, declarații la lansarea candidaturii la Primăria Capitalei

Cătălin Cîrstoiu a făcut, miercuri, primele declarații din poziția de candidat comun al alianței PSD-PNL la primăria Capitalei.

"Eu sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic. Până azi nu am avut o carieră politică. Am discutat mult împreună despre idei, proiecte, despre modificări legislative absolut necesare și am ajuns la o convergență de idei. Toate acestea au dus la un plan unic pentru București, pentru viitor.

O să mă întrebați de ce a acceptat un doctor, fie el profesor universitar, fie decan, a luat decizia să accepte această provocare? Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam 4.000 de pacienți își găsesc an de an o soluție medicală. Dacă mergem mai departe, și luăm exemplu SUUB, 5.500 de angajați, cam 130.000 de pacienți pleacă acasă găsindu-și prin devotamentul colegilor mei, o soluție. La Facultatea de Medicină, 1.200 de cadre didactice, școlim an de an 1.000 de oameni care vor să fie medici. Mare parte dintre ei sunt cetățeni ai Capitalei. 

Bucureștiul e un proiect unic cu mai multe capitole subsecvente, în care primarul general trebuie să ia decizia, având soluții de la ceilalți.

Primarul general nu trebuie să numere steaguri sau să care o roabă, ci trebuie să se asigure că are instituții care fac treaba asta. Trebuie să dea viziune și să asigure că are oameni care fac asta", spune Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu spune că a învins cancerul

 

"Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una dintre obligaţiile faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave. Cancer. Și am făcut-o, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie care există în Europa de Est.

În scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că, probabil, prin diverse elemente de diagnosticare, are aceeaşi boală, boala asta care m-a obsedat multă vreme.

În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine este puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face împreună un sănătos.

Asta am făcut toată viaţa", mai spus candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. 

 

La evenimentul desfăşurat la Palatul Parlamentului au fost prezenţi liderii organizaţiilor din Bucureşti ale celor două partide - Gabriela Firea şi Sebastian Burduja.

"Decizia noastră a fost ca la alegerile europarlamentare să dăm dovadă de unitate, nu de dezbinare, să creăm o listă comună, o echipă puternică cu care să reprezentăm mai binele interesele României, interesele românilor în cadrul instituţiilor europene. Pe acest model, (...) am considerat că este oportun şi necesar să venim cu un proiect comun şi să venim cu un candidat comun, iar acel candidat este domnul doctor profesor Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, am venit cu un om care nu a făcut nimic altceva în viaţa lui decât să slujească oamenii, care nu este interesat de afaceri, de scenă, de dezbaterile de la televizor, este interesat să facă lucruri", a susţinut Ciucă.

"M-am săturat să văd explicaţii că nu se poate. (...) Vorbim de capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipă, care trebuie să fie un manager şi un catalizator al oamenilor performanţi din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat, să primească vizitele altor primari europeni. Nu am văzut aşa ceva până acum. (...) La 32 de ani de la Revoluţie, vedem în continuare cum nu se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare", a afirmat, la rândul său, Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel