Un soldat rus a fost supus unei intervenții chirugicale extrem de riscante, după ce o bombă ucraineană i s-a înfipt în piept în timpul unei ambuscade în Ucraina.
Sergentul junior Nikolay Pasenko se simte bine după operație, a dezvăluit agenția de presă rusă TASS, transmite Știrile ProTV.
„Examinarea a arătat că muniția neexplodată, în mod miraculos, i-a străpuns coastele și plămânii și s-a blocat aproape de măduva spinării, între aortă și vena cavă inferioară, lângă inimă. Riscul detonării muniției a fost extrem de mare”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Acesta a precizat că, în timpul intervenției, medicii au purtat costume speciale sub halatele medicale pentru a putea face intervenția chirurgicală extrem de complicată.
Operația a avut succes, iar soldatul va fi transferat la un spital din Moscova.
După operație, soldatul a vorbit cu presa locală. El a spus că s-a temut pentru viața medicilor, pentru că bomba ar fi putut exploda.
inistrul ucrainean al apărării a declarat, joi, că Rusiei îi va lua cel puţin o săptămână să îşi retragă trupele din oraşul sudic Herson şi că iarna va încetini operaţiunile de pe câmpul de luptă, oferind ambelor părţi şansa de a se regrupa.
În cadrul unui interviu acordat agenţiei Reuters, la Kiev, Oleksi Reznikov a afirmat că Rusia are 40.000 de militari în regiunea Herson şi că încă deţine trupe în oraş, în jurul acestuia şi pe malul drept al fluviului Nipru.
"Nu este atât de uşor să retragă aceste trupe din Herson într-o zi sau două. Va dura minimum o săptămână", a declarat Reznikov pentru Reuters, recunoscând că este dificil să se anticipeze acţiunile Rusiei.
Rusia a anunţat, miercuri, că îşi va retrage trupele de pe malul vestic al fluviului Nipru, ce include oraşul Herson - singura capitală regională capturată de Moscova de la invadarea Ucrainei, în februarie. Oleksi Reznikov a spus că o astfel de retragere ar face disponibile forţe de ambele părţi, pentru a lupta în alte locuri.
El a adăugat că Ucraina are o forţă de securitate şi de apărare de un milion de persoane, pentru a păzi o frontieră "ostilă" de 2.500 de kilometri cu Belarus, Rusia şi zonele ucrainene ocupate. Rezanikov l-a acuzat pe noul comandant al forţelor invadatoare ruse de implementarea unei "doctrine teroriste", prin bombardarea intensă a infrastructurii civile şi esenţiale.
El a adăugat că armata rusă, condusă de generalul Serghei Surovkin, pare să fi devenit mai disciplinată, de la numirea acestuia, în octombrie. Întrebat dacă tacticile Moscovei s-au schimbat, sub generalul Surovkin, Reznikov a răspuns "da".
"Da, s-au schimbat, pentru că el foloseşte tactici de terorism împotriva civililor şi a obiectelor de infrastructură, folosind rachete de croazieră şi drone, în special drone iraniene". "Eu nu mai trimit către Ucraina una sau două rachete, ca înainte; ei folosesc 40 într-o zi şi apoi aşteaptă - iar apoi din nou şi din nou", a spus ministrul ucrainean al apărării, potrivit Reuters, titrează Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News