Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marius Budăi: „Peste 6.400 de cetăţeni ucraineni sunt integraţi pe piaţa muncii din România”
WhatsApp
Peste 6.400 de cetăţeni ucraineni sunt integraţi pe piaţa muncii din România, a anunţat, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, miercuri dimineaţă erau înregistrate 6.420 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 4.282 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul din Ucraina.

„Numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a scăzut cu 28 faţă de ziua de ieri (n.r. - marţi)”, a precizat ministrul.

Din totalul contractelor încheiate după declanşarea războiului din Ucraina, 1.155 sunt înregistrate în industria prelucrătoare, 616 în construcţii, 495 în hoteluri şi restaurante, în comerţ cu ridicata şi amănuntul sau reparaţii autovehicule şi motociclete, iar 345 în domeniul activităţilor de servicii administrative sau activităţilor de servicii suport.

Cei mai mulţi dintre ucraineni, 1.297, şi-au găsit loc de muncă în Bucureşti, 435 în judeţul Bistriţa- Năsăud, 269 în judeţul Timiş, 235 în judeţul Arad, 216 în judeţul Maramureş, 161 în judeţul Bihor şi 150 în judeţul Argeş. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel