Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a înaintat demisia: Ciolacu a făcut anunțul oficial
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a înaintat demisia din funcție. 
Marius Budăi (sursa foto: Facebook)

Demisia ministrului, discutată, se pare, cu premierul Marcel Ciolacu, este așteptată în cursul zilei de azi și vine în contextul scandalului azilelor groaze, potrivit Antena 3 CNN. Anunțul oficial al demisiei ar urma să fie făcut în cadru ședinței de guvern, programată de la ora 11.00.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea marți că demisia sa în scandalul privind azilele groazei din Ilfov „nu contează”. După ce un jurnalist a revenit și l-a întrebat dacă s-a gândit, totuși, vreo secundă să demisioneze, Marius Budăi a răspuns scurt: „Mulțumesc frumos de întrebare”.

În prima ieșire publică după declanșarea scandalului azilelor groazei, Marius Budăi s-a declarat „șocat” de situația din cele trei cămine ale groazei din Voluntari și Afumați, dar a pasat responsabilitatea principală către Consiliul Județean Ilfov, care are în subordine DGASPC, instituție ce deconta lunar la plată serviciile prestate de aceste centre. El le-a prezentat jurnaliștilor fotografiile depuse de cele trei azile atunci când au cerut licența de funcționare, fotografii care arată condiții de hotel de lux, și s-a declarat contrariat.

Marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii

 

UPDATE, ora 11.00

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat oficial demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, la începutul ședinței de Guvern. Acest din urmă nu a luat cuvântul pentru a-și anunța decizia, lăsându-l pe premier să facă acest lucru.

„Am avut, astăzi de dimineață, o discuție cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, acesta este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic, într-o asemenea criză. Aceasta este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei“, a declarat Ciolacu la începutul ședinței de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel