Jenny McGee, din Noua Zeelandă, a fost una dintre cele două asistente medicale lăudate de Johnson pentru îngrijirile medicale acordate în timpul şederii sale în spitalul St Thomas' din Londra, în aprilie anul trecut. El a declarat atunci că Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) i-a salvat viaţa.
Premierul britanic a afirmat că Jenny McGee şi una dintre colegele ei i-au fost alături pe patul de spital "atunci când lucrurile ar fi putut merge în orice direcţie".
Cu toate acestea, McGee şi-a anunţat demisia din NHS, criticându-l aspru pe premierul Boris Johnson şi tratamentul aplicat de guvernul său personalului medical, a relatat marţi The Guardian.
"Nu primim respectul pe care îl merităm. M-am săturat de asta. Aşa că mi-am înaintat demisia", a afirmat ea pentru un documentar Channel 4 TV, care urmează să fie difuzat pe 24 mai, citată de ziar.
Ziarul a declarat că McGee se referă la propunerea guvernului privind creşterea salarială de 1% pentru personalul NHS, pe care oponenţii politici şi sindicatele au descris-o ca fiind jignitoare pentru cei care au luptat în prima linie în timpul pandemiei.
"O mulţime de asistente au simţit că guvernul nu a fost foarte eficient - indecizia, atâtea mesaje amestecate. A fost foarte supărător", a spus McGee despre răspunsul guvernului la pandemie.
Biroul lui Johnson nu a făcut nicio referire directă la declaraţiile lui McGee, însă a afirmat că guvernul "va face tot ce îi stă în putere pentru a sprijini" angajaţii NHS.
"Suntem extrem de recunoscători pentru munca depusă de personalul NHS pe toată perioada pandemiei", a declarat o purtătoare de cuvânt. "De aceea ei au fost scutiţi de îngheţarea salariilor la nivelul sectorului public implementată ca urmare a dificultăţilor situaţiei economice create de pandemie", a mai spus oficialul britanic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News