Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Vela acuză PSD de „trocuri politice la limita legii“: Aprobarea tacită a legii Ţinutului Secuiesc „nu a fost o pură întâmplare“
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, consideră că aprobarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc „nu a fost o pură întâmplare şi este încă o dovadă că PSD este preocupat de interese politice".
gov.ro

Vela, care este şi senator PNL, a declarat miercuri seară, la Realitatea Plus, că unele partidele sunt „preocupate mai mult de înţelegeri subterane" şi că sunt capabile „să facă trocuri politice la limita legii".

„Din punctul meu de vedere, cheia a fost la birourile permanente ale Parlamentului, birouri permanente unde majorităţile sunt controlate de către PSD, ALDE şi UDMR. Părerea mea este că au intenţionat să treacă această lege în mod tacit, nu a fost o pură întâmplare şi este încă o dovadă că PSD este preocupat de interese politice, de probleme ce ţin de evoluţia sa electorală până la urmă, de voturile pe care le poate lua în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare, de alianţele pe care le pot face la nivelul consiliilor locale sau consiliilor judeţene, pentru că nu se explică altfel, într-o perioadă de efort maxim al tuturor românilor, Guvernul este implicat în acest război împotriva pandemiei, unele partide să fie preocupate mai mult de înţelegeri subterane, aş putea să spun, pentru perspectiva lor electorală", a afirmat Marcel Vela.

Ministrul de Interne a susţinut că „într-o viziune europeană aceste zone autonome, independente, nu îşi mai au locul în mileniul trei", subliniind că acest demers "este doar argumentul prin care anumiţi lideri politici de la UDMR încearcă să capaciteze voturi de la un anumit segment din întreaga populaţie maghiară, astfel încât să mai prindă un mandat la toamnă".

Precizăm că senatul a respins miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, care prevedea ca acesta să devină regiune autonomă cu personalitate juridică. Senatorii au votat telefonic în favoarea raportului de respingere întocmit de Comisia de administraţie - 126 de voturi „pentru“ şi 9 „împotrivă“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel