Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Vela: "Aștept în seara asta DESECRETIZAREA convorbirilor din 10 august"
WhatsApp
Ministrul de Interne Marcel Vela anunță că așteaptă până vineri seară un răspuns de la Jandarmerie un răspuns în privința desecretizării convorbirilor pe stații de la protestul din 10 august 2018, în caz contrar "va acționa în consecință". 

"Încă nu este finalizată, este în lucru. (...) Până în această seară aștept o soluție finală și anunțul că s-a desecretizat tot. Dacă nu, consecințele vor fi pe măsură", a anunțat Marcel Vela, la Digi24.

Ministrul de Interne a precizat că va fi efectuată o analiză și va fi decis, împreună cu o comisie, pasul următor, în funcție de motivele amânării. Până în prezent, unități de jandarmerie Constanța, Ploiești și Craiova au desecretizat convorbirile.

"Brigada din București, pe motiv că acele convorbiri, aproape 300 de ore de convorbiri, au avut în context și unele discuții cu privire la indicative ale unităților, proceduri militare, care la rândul lor au fost secretizate în alte acte normative. Și fiind vorba de aceste amănunte tehnico-tactice, atunci s-au secretizat și convorbirile. Din aceste motive a fost nevoie că să fie ascultat minut cu minut, astfel încât orice lucru care ar putea divulga secrete de serviciu, să putem - fie să schimbăm indicativul pentru a nu fi făcut public, fie să găsim soluții pentru a desecretiza și acea procedura, acel amănunt tehnic ce ar fi fost important și ar fi dus la o soluție de blocare a desecretizării", a mai spus Vela.

Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut în urmă cu câteva săptămâni, conducerii Jandarmeriei Române, ca unităţile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, urmând ca volumul de comunicaţii din acea noapte să fie transmis procurorilor.

Raportul 10 august al MAI este deja desecretizat și se află la dosarul de la DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel