Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu, tentativă de seducere a românilor din Italia: „Dacă vă întoarceți în România, veți câștiga la fel sau chiar mai mult decât în Italia“
WhatsApp
Marcel Ciolacu este în vizită de lucru în Italia. Pe lângă participarea la o ședință comună a guvernelor României și Italiei, premierul și miniștrii care îl însoțesc au programate mai multe întrevederi și cu reprezentanţii comunităţii de români din Italia, în încercarea de a-i seduce pe români și a-i aduce înapoi n România...sau măcar la vot.
Marcel Ciolacu, vizită în Italia

Marcel Ciolacu le-a promis românilor din Italia că, dacă se întorc în România, vor câștiga la fel sau chiar mai mult decât în Italia, cel puțin în unele sectoare de activitate.

El a lansat un apel către românii din Italia, să se întoarcă în țară și să contribuie la dezvoltarea ei și a subliniat că România are nevoie de forță de muncă, în ciuda faptului că are cel mai mare număr de angajați activi din Europa.

O treime dintre românii care au părăsit România se află acum de Italia.Chiar dacă în România avem cel mai mare număr de angajați activi, peste 5,7 milioane de români, avem cu certitudine o criză a forței de muncă. Vorbim acum, după 30 de ani și încercăm, ca și politicieni - vă spun cu toată sinceritatea, nu fac parte din politicienii care caută vinovați de ce s-a ajuns aici. Cred că datoria noastră este de a nu găsi vinovați. Cel mai simplu, categoric, că politicienii sunt vinovații - cred că va trebui să găsim soluții. Cred că fiecare dintre dumneavoastră își dorește să se reîntoarcă la un moment dat în țara din care a plecat. Iubiți - poate mai mult decât mine - România, obiceiurile și tradițiile din România.

Măcar experiență pe care ați dobândit-o în Italia atâția zeci de ani și atât de necesară în România și pentru dezvoltarea României, mai ales în acest moment, poate, încet, încet, vă convingem măcar pentru o perioadă de timp, să veniți în România și să contribuiți la dezvoltarea României. Sunt ferm convins că știți foarte multe dintre lucrurile rele care se întâmplă în România și poate întotdeauna nu dăm importanță și lucruri lor bune. Este ultimul tren al României în acest moment, care se numește Uniunea Europeană, PNRR și fondurile europene în aceste instrumente“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, promisiuni electorale pentru românii din Diaspora: „Dacă vă întoarceți în România, veți câștiga la fel sau chiar mai mult“

 

Premierul a recunoscut că există probleme în România, precum lipsa de servicii publice de calitate, dar a declarat că guvernul lucrează la îmbunătățirea situației.

Știm cu toții pe cel mai mare exod de migrație în ultimii 25 de ani am fost din zona Moldovei (...) Sunt ferm convins în anumite domenii, dacă vă întoarceți în România, veți câștiga la fel, sau poate mai mult e cât câștigați în Italia. Dar sunt de asemeni conștient de faptul că suntem încă restanți în ceea ce privește serviciile publice ale României, ceea ce privește sănătatea, ceea ce privește sistemul de învățământ. F

Foarte rar, în România, tinerii întâi își întemeiază o familie, și pe urmă încearcă să se concentreze pe carieră. Lucrurile s-au inversat, nu din cauza lor, ci într-un spirit de conservare normal al fiecăruia dintre noi: Tinerii din România întâi doresc să aibă carieră și pe urmă aibă o familie, să crească copiii, deoarece încă nu am reușit să avem sistemul de creșe, grădinițe, after-school, astfel încât părinții să meargă liniștiți la serviciu. 

(...) Poate nimeni niciodată nu și-a cerut scuze pentru ați fost nevoiți, la un moment, dat să plecați din țară. Eu nu am nicio problemă să-mi cer eu scuze, dar sunt ferm convins că vom putea - printr-o legătură mai bună, pin Ambasada României, prin Ministerul de Externe, prin autoritățile locale și nu în ultimul rând, prin domnul primar - să avem o relație mai strânsă și să nu mai ratăm oportunitățile pe care viitorul ni le arată. Vă mulțumesc încă o dată pentru luarea pe care mi-ați făcut-o astăzi“, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel