Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu spune că România ar putea intra în stare de urgență dacă va exista conflict zonal
WhatsApp
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că președintele Klaus Iohannis va convoca o ședință a CSAT și ar putea decreta stare de urgență dacă va fi un conflict în zona țării noastre.
Marcel Ciolacu i-a transmis felicitări lui Macron pentru câștigarea alegerilor: „Francezii au ales valorile europene”

„Depinde ce se întâmplă în conflictul din Balcanii de Vest (Ucraina - n.r.). Dacă va exista un conflict zonal, presupun că președintele României, nu sunt în atribuții, eu nu fac parte nici eu, nici Florin Cîțu, președintele Camerei și al Senatului, nu facem parte din CSAT, dar presupun că va fi o discuție. Va fi un CSAT cu această temă”, spune Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă se poate institui stare de urgență din cauza crizei din energie.

Potrivit OUG 1/1999, starea de urgență reprezintă ansamblul de măsuri excepționale de natură politică, economică și de ordine publică aplicabile pe întreg teritoriul țării sau în unele unități administrativ-teritoriale care se instituie în următoarele situații:

a) existența unor pericole grave actuale sau iminente privind securitatea națională ori funcționarea democrației constituționale;

b) iminența producerii ori producerea unor calamități care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea, după caz, a urmărilor unor dezastre.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel