Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu spune că avem de toate: "Avem bani suficienți intrați în România" 
WhatsApp
Pe modelul ministrului Nicolae Bănicioiu, cel care spunea că nu e cazul ca pacienții de la Colectiv să fie transportați în străinătate pentru că "avem tot ce ne trebuie" și Marcel Ciolacu transmite românilor că sunt suficienți bani în țară. 
Marcel Ciolacu: „Românii nu mai vor hore de la liderii lor, ci soluții concrete”

După ce a crescut taxele companiilor din România și țara noastră încă se confruntă cu un deficit uriaș, Marcel Ciolacu spune că sunt suficienți bani în țară. Același Ciolacu a mai fluturat în trecut și iminenta impozitare progresivă a salariilor, alături de consilierul său onorific, Victor Ponta. Pe surse se discută inclusiv despre creșterea TVA de anul viitor și alte câteva taxe care să reducă din deficit. Deocamdată, toate aceste teme "au fost trase pe dreapta," pentru că alegerile bat la ușă, iar politicienii nu vor să piardă voturi prin anunțarea de noi taxe și impozite. Mai mult decât atât, multe categorii de bugetari au profitat de campania electorală și au organizat proteste pentru a cere creșterea salariilor. Mulți le-au și obținut.

"Avem bani suficienţi în acest moment intraţi în România. Important este să gestionăm investiţiile. După şedinţa de Guvern de joi voi avea iarăşi întâlnire cu fiecare ministru pe fiecare proiect în parte din PNRR şi pe fiecare jalon în parte", a spus Marcel Ciolacu. 

România, situație economică grea



El a adăugat că ministrul Fondurilor Europene a avut, deja, aceste şedinţe individuale cu toate staff-urile tehnice.

"Totul este într-o dinamică. Anumite proiecte le putem schimba în funcţie de priorităţi, dar nu te poţi duce la Comisie, dacă nu ai şi argumente şi explicaţii foarte clare unde se pot cheltui banii mai repede. Cum e M4 cu M6. M4 e mult mai avansat, M6 - e foarte puţin probabil că vom cheltui banii pe metroul de la Cluj până atunci", a mai spus Ciolacu.

România are în acest moment și cea mai mare inflație din întreaga Uniune Europeană de 6.7%,(date pe luna martie-n.r.), la mare distanță de următoarea clasată, Croația, cu o inflație de 4.9% și care a trecut recent la moneda euro. Inflația uriașă se simte în buzunarele românilor. Prețurile la alimente pur și simplu au explodat în țară: a fost introdusă și taxa pe zahăr, ceea ce a aruncat în aer și prețul sucurilor, care cu greu se mai găsesc în supermarketuri sub prețul de 10 lei (2 euro). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel