Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu, primul mesaj după ce Klaus Iohannis l-a numit premier: „Drumul României devine o certitudine“
WhatsApp
Npul premier desemnat, Marcel Ciolacu, a transmis primul mesaj după numirea în această funcție de către președintele Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu a fost numit premier chiar în ziua în care șeful statului împlinește 64 de ani.

„Domnule președinte, vreau să vă urez „La mulți ani“! Vreau să-i mulțumesc domnului Nicolae Ciucă, pentru că prin gestul său, România a trecut într-o altă etapă, într-o etapă de democrație consolidată. Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României.

Îmi doresc ca viitorul Guvern, condus de mine, să fie despre economie și reforme. Până joi, îmi doresc ca România să aibă un guvern votat și să venim să depunem jurământul. România are nevoie de reforme și de PNRR. Locul României este în UE și NATO, indiferent cât caută unii să ducă România în altă direcție. Drumul României devine o certitudine.

Vă mulțumesc pentru această responsabilitate și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități“, a spus premierul desemnat, Marcel Ciolacu.

Înainte ca Marcel Ciolacu să ia cuvntul, șeful statului a anunțat numele premierului desemnat, în urma consultrior cu partidele politice la Palatul Cotroceni. 

Marcel Ciolacu, primul mesaj după ce Klaus Iohannis l-a numit premier

 

„S-au terminat consultările și voi anunța decizia mea. Coaliția de guvernare a decis, acum un an și jumătate să funcționeze pe un model nou pentru România, cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa foarte bine.

Am avut pe premierul Nicolae Ciucă, care a condus un Guvern compus din miniștirii desemnați de partidele din coaliție. România a trecut prin mai multe crize și datorită modului în care coaliția a lucrat am reușit să depășim aceste crize. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine.

Faptul că azi ne găsim aici să finalizăm rotația premierilor arată un nou nivel de implicare politică. Românilor li s-a promis stabilitate și au stabilitate. Românilor li s-a promis depășirea marilor crize.

În aceste condiții, după consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, îl desemnez pe domnul Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Domnule prim-ministru desemnat vă doresc mult succes în formarea Guvernului și vă aștept la depunerea jurământului“, a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel