Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu - Mircea Geoană replici dure: "Să spună un angajat NATO e de noaptea minții / Nu-i treaba lui Ciolacu"
WhatsApp
Marcel Ciolacu și Mircea Geoană au început deja confruntarea electorală. 

Deși nu este încă nominalizat oficial drept candidat la prezidențiale din partea Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a început să "lovească" în viitori lui contracandidați. După contrele cu Nicolae Ciucă, acum i-a transmis un mesaj dur lui Mircea Geoană. 

"În primul rând nu trebuie să dau o replică, ce fac eu pentru români v-am spus mai devreme şi eu şi domnul ministru (ministrul Agriculturii-nr) şi cred că am multe defecte, dar comunicarea cu dumneavoastră, nu ştiu dacă e de bine sau de rău, dar a devenit o plăcere să vă răspund la toate întrebările, indiferent cât de incomode sunt.  Eu vă întreb ceva, dacă nu vă supăraţi. Sunt prim-ministrul României. România este stat membru NATO. Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi SGA (secretar general adjunct), că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO, mi se pare deja de noaptea minţi," a spus Marcel Ciolacu. 

Mircea Geoană l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru modul în care conduce România 

"Cu tot respectul pentru oricine, conduc această alianţă de 32 de ţări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine şi pentru România am făcut şi fac lucruri şi voi face lucruri în continuare. Deci, nu-i treaba domnului Ciolacu ce am făcut eu la NATO. Treaba domnului Ciolacu este să spună ce face ca prim-ministru al României şi acolo sunt întrebări foarte mari. De ce avem un deficit de 7% din PIB în trimestrul unu şi va fi probabil 9% când angajamentul nostru să a fost să fim în 2024 cu 2,4% deficit? De ce avem 70 de ţinte din PNRR din 518 atinse în acest moment? Astea sunt întrebările adevărate”, a spus Mircea Geoană la Digi 24.

Contre Mircea Geoană - Marcel Ciolacu. De la ce a pornit totul?

Fitilul conflictului a fost aprins chiar de Marcel Ciolacu. Acesta i-a cerut lui Geoană să spună ce a făcut pentru România din funcția de secretar general al NATO, dacă tot se bate monedă pe faptul că România a avut un reprezentant atât de important la NATO. 

„Totuşi eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România?” a spus Ciolacu joi.

Din câte se pare, Marcel Ciolacu are deja echipă de campanie pentru alegerile prezidențiale pentru că nu lasă nici un atac la adresa lui netaxat. După ce Nicolae Ciucă i-a spus că există o linie roșie în colaborarea cu PSD privind majorarea TVA, Ciolacu a răspuns acid, spunând că acest guvern nu aparține nici unui partid și că nu mai tolerează atâtea declarații despre linii roșii trasate din partea PNL.

La rândul său, Nicolae Ciucă a spus că este normal ca o confruntare electorală pentru alegerile prezidențială să aibă mesaje mai contondente. 

Deși Marcel Ciolacu nu și-a anunțat încă oficial candidatura la prezidențiale, este aproape clar pentru toată lumea că el va fi "alesul". Viorica Dăncilă a spus la rândul ei că nu și-a dorit să candideze la alegerile prezidențiale, însă partidul a împins-o să facă acest lucru, ceea ce se va întâmpla și cu Marcel Ciolacu. Lucrurile par a fi ușor diferite în această situație, Marcel Ciolacu părând mai degrabă că se lasă rugat de partid, nu împins să candideze.

Lupta electorală la vârf pentru viitorul președinte al României se va da între Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Nicolae Ciucă, George Simion și Elena Lasconi. În afară de Ciolacu și Geoană, ceilalți și-au anunțat deja oficial candidatura la prezidențiale. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel