Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu: „Doar așa îi putem aduce acasă pe românii din străinătate”
WhatsApp
În cadrul ședinței de Guvern din 28 februarie, premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțuri importante referitoare la recalcularea pensiilor și progresele în domeniile sănătății, educației și transportului.
Marcel Ciolacu anunță că nu se închid supermarketurile în weekend: „Nu e oportun” / Foto: Facebook

„Doar așa îi putem aduce acasă pe românii din străinătate”

 

În cadrul discursului său, premierul Ciolacu a adus în atenție importanța trecerii de la proiecte teoretice la acțiuni concrete. El a subliniat faptul că România este pe cale să devină o țară care oferă condiții și servicii la standarde europene.

„România în acest moment a trecut de la proiecte pe hârtie la șantiere pe care deja se lucrează. Vrem cu certitudine să le asigurăm românilor condiții și servicii la nivel european în sănătate, educație și transport. Doar așa îi putem aduce acasă și pe românii plecați la muncă în Europa.”, declară pentru început Marcel Ciolacu.

 

Recalcularea pensiilor 

 

De asemenea, premierul a mai anunțat adoptarea normelor de aplicare a noii Legi a Pensiilor. Aceste norme vor conduce la recalcularea pensiilor în sistemul public, cu accentul pus pe o distribuire echitabilă și pe merit a beneficiilor. O veste binevenită a fost asigurarea că nicio pensie nu va scădea ca urmare a noii legi, iar începând cu septembrie 2024, se vor plăti pensiile recalculate.

„Un alt subiect extrem de important de astăzi este despre pensii. Aprobăm normele de aplicare a legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil și, de această dată, pe merit. Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a mai declarat liderul PSD.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel