Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marcel Ciolacu, atac la Victor Ponta, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea: „O să rup acest circ făcut de foştii preşedinţi ai PSD”
WhatsApp
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Târgovişte, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene de tineret a social-democraţilor, că va „rupe lanţul” de foşti preşedinţi ai formaţiunii care şi-au făcut partid, spunând că dacă va pleca din PSD se va duce acasă.

„O să rup acest circ făcut de foştii preşedinţi ai PSD care şi-au făcut partid. Am început o carieră politică în PSD, din PSD o să plec acasă. Sper ca şi la nivel naţional, viitorul preşedinte al TSD - şi vă rog să aveţi grijă pe cine o să alegeţi (...) - să rupă lanţul deja egal cu al foştilor preşedinţi ai PSD care şi-au făcut partid, de a se regăsi acum în alte partide sau să îşi facă culoare şi să miroase oportunităţile. Aşa au considerat ei”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a adăugat că nu o să aibă „această frustrare”, referindu-se la foşti preşedinţi ai PSD care şi-au făcut partid, precum Victor Ponta, Viorica Dăncilă sau Liviu Dragnea.

„Am zis tinerilor că voi întrerupe (...) acest lanţ al foştilor preşedinţi PSD. Eu nu o să am această frustrare. O să mă duc acasă, dacă colegii consideră acest lucru. Nu pot merge în zona penibilului”, a spus Ciolacu la conferinţa de presă ce a avut loc după alegerile din TSD Dâmboviţa. 

 

Ciolacu, despre declaraţiile lui Viktor Orban: Jignitoare pentru toată lumea; o să avem o discuţie în coaliţie

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat declaraţiile anti-UE şi anti-NATO făcute în România de premierul Ungariei, Viktor Orban, drept „jignitoare pentru toată lumea” şi a spus că va avea loc o discuţie în coaliţie pe această temă.

„O să avem o discuţie în cadrul coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare la toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă şi pe Himalaya, efectele sunt aceleaşi, ale tale ca şi om politic”, a afirmat, miercuri, Ciolacu, întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, despre declaraţiile lui Viktor Orban.

Liderul PSD s-a referit şi la afirmaţia lui Orban despre implicarea NATO şi UE în conflictul din Ucraina.

„Importantă e gravitatea declaraţiilor. Faptul că un lider al unui stat membru al Uniunii Europene aduce anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie (acuzele aduse NATO şi UE că ar susţine războiul din Ucraina - n.r.) este incalificabilă. Pentru un om politic în anul 2022, să faci o astfel de declaraţie, cu atât mai neinspirată să fie pe teritoriul României”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o discuţie pe acest subiect cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, Ciolacu a subliniat că se aştepta ca acesta să aibă o reacţie.

„Nu am avut. Eu mă aşteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie, dânsul, personală, imediată după o astfel de declaraţie”, a spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel