- 250 g zahăr pudră
- 4 ouă
- sare
- 110 ml smântână
- 200 g de făină
- 4 g de drojdie
- 80 g de unt
- migdalele zaharoase
- cirese
- portocale confiate
- migdale feliate
- 200 g gem de piersici
Pentru gălbenuș:
- 4 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 20 g amidon de porumb.
Bateți ouăle cu o linguriță de sare, zahărul și smântâna. Adăugați făina cernută cu drojdia și lucrați amestecul până obțineți un aluat omogen. Topiți 70 g de unt și adăugați-l. Turnați acest preparat într-o formă rotundă unsă cu unt, nivelați și coaceți 45 min la 150°.
Pentru gălbenuș: fierbeți 50 ml apă cu zahărul timp de două minute. Bateți gălbenușurile cu amidonul de porumb. Apoi, adaugă siropul în acest preparat, puțin câte puțin. Se pune preparatul anterior pe foc și se lasă să fiarbă până ajunge la fierbere, fără a opri amestecul. Întindeți amestecul pe o tavă și lăsați-l să se răcească.
Desfaceți tortul și împărțiți-l în două discuri egale. Întindeți unul dintre ele cu dulceața și puneți pe celalalt deasupra. Apoi, acoperiți-le cu gălbenușul pe toate părțile.
Lipiți migdalele fulgi în jurul prăjiturii, apăsând în jos. Se decorează cu portocale confiate, migdale colorate, cireșe și un ou de ciocolată.
Prepararea oului de ciocolată:
Topiți 150 g de ciocolată fondant la bain-marie. Când ajunge la 40°, îndepărtați-l și întindeți-l pe o suprafață netedă și curată. Se amestecă până când este la 34° și se colectează.
Umpleți cu ea două forme în formă de jumătate de ou și lăsați-le la frigider 10 minute cu capul în jos pe o tavă, pentru ca excesul de ciocolată să se scurgă.
Scoate-le din frigider și răzuiește marginile pentru a le netezi; apoi, adaugă peste ele un fir de ciocolată topită; fă-o cu ajutorul unei sticle, iar dacă nu ai, folosește o coală de hârtie (o coală curată) în formă de con. Lipiți cele două jumătăți împreună, lăsați-l din nou timp de 10 minute la frigider și desfaceți-l cu grijă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News