Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile germane au comunicat că în anchetă nu sunt implicați cetățeni români, nici în calitate de victime, nici în calitate de suspecți, se arată într-un comunicat de presă al MAE.
Reprezentanții Ministerului mai precizează că la situația lucrătorilor români care își desfășoară activitatea pe teritoriul german este monitorizată în continuare de Ambasada României la Berlin. De asemenea, reprezentanța diplomatică continuă ”dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistența consulară dacă situația o va impune, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19.
Citeste si: Germania: Raiduri în abatoare. Se caută muncitori ilegali aduşi din Estul Europei pentru industria cărnii
Aproximativ 800 de poliţişti au participat la operațiunea care a vizat în principal companii din landurile Saxonia-Anhalt şi Saxonia Inferioară. Raiduri au avut loc și la Berlin, în Saxonia şi Renania de Nord-Westfalia. Potrivit Poliției, au fost percheziționate peste 40 de clădiri rezidenţiale şi de birouri, asupra firmelor care își desfășoară activitatea la aceste sedii existând suspiciunea că ar fi adus muncitori din Estul Europei în Germania cu documente falsificate.
De la începutul pandemiei de coronvirus și până în prezent, mai multe abatoare și centre de prelucare a cărnii din Germania s-au transformat în adevărate focare de coronavirus. Cei mai mulți dintre cei care lucrează la acest abatoare sunt muncitori din țările Europei de Est, printre care și România. După ce sute de persoane din industria de prelucrare a cărnii au fost testate pozitiv, guvernul landului Renania de Nord-Vestfalia a anunţat că îi va testa pe toţi angajaţii din abatoarele care funcţionează în cel mai populat land federal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News