Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE respinge declarațiile lui Vladimir Putin „care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale de la Ucraina”
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe al României a respins sâmbătă afirmaţiile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, „care induc în mod fals” ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.
Aurescu: S-a ajuns la un consens politic în ceea ce privește impunerea de sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze Republica Moldova

„Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserţiunile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Totodată, MAE subliniază că „războiul de agresiune” declanşat de Rusia la 24 februarie reprezintă „o încălcare gravă şi brutală” a principiilor de drept internaţional, inclusiv a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei.

„În acest context, România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional”, afirmă MAE. 

 

Vezi și

 

Aurescu: Cred că Olanda nu a luat încă o decizie în privinţa aderării României la Schengen

 

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, consideră că Olanda nu a luat încă o decizie privind aderarea României la Spaţiul Schengen. 

Ministrul Afacerilor Externe nu crede că este vorba despre o tragere de timp 'în sensul blocării' României. 'Nu cred că în momentul acesta vorbim despre o tragere de timp în sensul blocării României. Cred că în acest moment Olanda nu a luat încă o decizie şi cred că există în continuare spaţiul pentru demersuri politice, diplomatice, tehnice, despre ale căror rezultat o să putem discuta ceva mai târziu. (...) Sunt convins că partea olandeză evaluează absolut toate opţiunile şi variantele. Aşa cum şi noi facem evaluările noastre şi facem tot felul de calcule, ipoteze pe care le luăm în considerare. (...) Ceea ce contează şi este important de obţinut este aderarea României la Spaţiul Schengen', a afirmat Bogdan Aurescu, sâmbătă, la Digi 24.

Ministrul a spus că partea română lucrează 'în logica obţinerii unui rezultat cât mai curând'. 'Sunt reuniuni ale formatului Justiţie şi Afaceri Interne şi anul viitor. Există şi posibilitatea unor reuniuni convocate în mod excepţional. Până la urmă decizia în sine se poate lua şi în alte formate dacă există deja, să spunem, un traseu deja convenit. (...) Noi lucrăm în logica obţinerii unui rezultat cât mai curând. Că este la JAI-ul din decembrie sau la alt moment, important este ca rezultatul să se producă cât mai repede cu putinţă', a explicat Aurescu.

Citește continuarea AICI...

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel