Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mădălin Voicu - numit secretar de stat la Ministerul Culturii
WhatsApp
Mădălin Voicu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă.

Decizia a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mădălin-Ştefan Voicu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul
Culturii", se arată în documentul semnat de prim-ministru. 

Mădălin Voicu a mai ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii între 2017-2019, coordonând pe atunci activitatea Direcţiei Cultură Scrisă şi Creaţie Contemporană, exclusiv în domeniul muzical; activitatea specifică domeniului inventarierii, cercetării, conservării şi punerii în valoare, elaborând strategii şi programe naţionale pentru Cetăţile Dacice din munţii Orăştie înscrise în lista Patrimoniului UNESCO. De asemenea, avea atribuţii şi în ceea ce priveşte  instituţiile muzicale aflate în subordinea ministerului. El fusese numit în funcție de catre fostul premier PSD Sorin Grindeanu.

Mădălin Voicu -  secretar de stat la Ministerul Culturii

 

Demiterea să la momentul respectiv a venit la solicitarea USR, fiind cercetat pe atunci de DNA pentru spălare de bani și deturnare de fonduri europene, dar salvat de la arestarea preventivă prin vot în Parlament.

Mădălin Voicu a deținut 5 mandate de deputat PSD, a fost vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Arte, iar Guvernul Ponta l-a susținut la un moment dat pentru postul de consul al României la Bonn.

Mădălin Voicu a fost protagonistul unui mega-scandal, fiind cercetat de DNA în dosarul "Partida Romilor", în care a fost acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, în formă continuată. Că și în alte cazuri, PSD a făcut scut în Parlament, așa că Mădălin Voicu nu a putut fi reținut și arestat preventiv, așa cum ceruseră procurorii DNA.

„Va rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea pentru că sunt nevinovat și ar fi o umilință îngrozitoare, pe care o voi suportă, dacă Doamne ferește, se va întâmplă. Dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora așa ceva, chestiuni care țin de un fel de presiune și represiune într-o țară care se pretinde democratică. Credeți-mă că eu nu sunt politician, fac politică (…) sunt un om curat, Accept orice fel de verdict în ceea ce mă privește cu condiția să fie adevărul pur”, declara la momentul respectiv deputatul PSD Mădălin Voicu, în plenul Camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel