Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 15 minute
Porții: 8
Dificultate: Ușor
2 linguri unt
1/2 ceapă mică, rasă
1 cățel de usturoi tocat
1/4 linguriță piper alb
1/4 linguriță boia
Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat
2 căni smântână grea, la temperatura camerei
226 grame de brânză Colby Jack, mărunțită
113 grame de brânză Cheddar, mărunțită
1 kilogram de paste fierte dar ferme, gătite al dente, încât să nu se sfărâme la atingere
Pătrunjel tocat, pentru ornament
Într-o cratiță mare la foc mediu, topiţi untul.
Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, aproximativ 2 minute.
Adăugați usturoiul, piperul alb, boia, sarea și piperul negru proaspăt măcinat, după gust.
Gătiţi câteva minute pentru a lăsa aromele să se îmine, apoi amestecaţi încet smântâna în timp ce o turnaţi în cratiţă.
Daţi la foc mic, amestecând din când în când, și gătiți până când se îngroașă ușor, aproximativ 8 minute.
Se adaugă brânzeturile și se amestecă până se topesc, apoi se ia de pe foc.
Se amestecă pastele bine cu toată copoziţia.
Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Se transferă într-un alt vas și se servește cald, ornat cu pătrunjel.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News