Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban: „Dau în judecată Guvernul!”
WhatsApp
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat vineri că a început demersurile pentru a obliga Guvernul „să respecte legea” şi să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localităţi unde s-a vacantat funcţia de primar sau a fost dizolvat consiliul local.

„Dacă alegeri nu sunt, democraţie nu este. Am luat decizia de a da în judecată Guvernul pentru a obţine o hotărâre judecătorească care să oblige Guvernul să respecte legea şi să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localităţi unde s-a vacantat funcţia de primar sau a fost dizolvat consiliul local. Deşi guvernul a primit încă de anul trecut adrese oficiale de la AEP prin care a fost informat de faptul că multe localităţi au rămas fără primar, acesta a refuzat să emită hotărârile de guvern pentru organizarea alegerilor. Nu există atentat mai grav la adresa democraţiei decât refuzul de a organiza alegeri”, a scris Orban, pe Facebook.

El a adăugat că singura sursă de legitimitate pentru aleşi este votul acordat de cetăţeni, iar „cine nesocoteşte dreptul de vot al oamenilor este un duşman al democraţiei”.

„Astăzi am înregistrat la Guvern plângerea prealabilă, după care, dacă Guvernul nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor locale, mă voi adresa instanţei de contencios administrativ. Le-am atras atenţia membrilor Guvernului că voi solicita instanţei, pe lângă hotărârea de a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale, şi sancţiuni pecuniare pentru membrii Guvernului pentru fiecare zi de întârziere faţă de termenul legal de 90 de zile şi, de asemenea, anularea actelor administrative emise de primarii interimari după expirarea acestui termen de 90 de zile în care Guvernul era obligat de lege să organizeze alegeri”, a afirmat Ludovic Orban. 

 

Vezi și 

 

Ludovic Orban: „Mă gândesc serios să candidez la Preşedinţia României”

 

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la filiala Vâlcea a formaţiunii sale politice, că se gândeşte „serios” să candideze la Preşedinţia României la viitoarele alegeri.

Orban a precizat că la desemnarea candidaţilor partidului pentru funcţiile publice se va ţine însă cont de rezultatele sondajelor de opinie care vor fi realizate inclusiv în ceea ce priveşte o posibilă înscriere a sa în cursa pentru Cotroceni.

„Cu siguranţă că sondajul de opinie va fi cel care va conta în decizia mea de a candida la Preşedinţia României. M-am şi măsurat, pentru că eu nu sunt ca alţii... PSD-ul şi cu PNL-ul s-au înţeles ca în fiecare săptămână să dea un sondaj de opinie comandat de PSD, un sondaj comandat de PNL, în care nu se pupă cifrele, ca să-i păcălească pe oameni. Pe mine nu mă măsoară. M-aţi văzut pe mine vreodată în ultimele trei luni în sondajele lor măsurat ca şi cotă de încredere? Deci nu mă măsoară, dar mă măsor eu. Nu-mi place să vorbesc despre procente, dar stau mulţumitor. Şi de altfel, dacă mă uit în jur şi văd calitatea oamenilor potenţiali candidaţi, prind curaj. Îmi creşte inima, vă spun sincer”, a declarat fostul prim-ministru.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel