Dacă consumați în mod regulat ceaiul de ghimbir nu vă veți îmbolnăviţi, chiar şi în timpul unei epidemii de gripă. Dar dacă totuşi aţi prins o răceală, atunci trebuie să beţi 3-4 căni pe parcursul zilei, şi recuperarea este garantată.
Nu aruncați niciodată sâmburii de strugure. Au zeci de beneficii pentru sănătate
Luăm o radacină proaspătă de ghimbir. Pentru 1 ceaşcă de ceai aveţi nevoie de aproximativ 1,5 cm de rădăcină, pe care o curăţaţi şi o dați prin răzătoare. Adăugați 300 ml de apă fierbinte, puțină scorţişoară şi rădăcină de licorice (este disponibilă la orice farmacie) şi fierbeţi-lela foc foarte mic, timp de 10 minute.
Datorită plantei licorice ceaiul este dulce şi nu mai este necesar să adăugaţi zahăr. În loc de rădăcină puteţi să folosiţi ghimbirul uscat, dar trebuie să luaţi o măsură mai mică, deoarece el este mai iute. În băutura pregătită puteţi adăuga, de asemenea, o felie de lămâie. Poate că băutura vi se va părea prea iute, atunci reduceţi cantitatea de ghimbir şi fierbeţi mai puţin timp. Să fiţi sănătoşi!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News