Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune
Citește și Tort atomic, fără zahăr. Rețeta lui chef Iulian Olaru, fost concurent la Chefi la Cuțite (VIDEO)
400 gr făină
400 gr iaurt natural la temperatura camerei
100 ml lapte
1 lg de amidon de porumb
1 lg zahăr
1 praf de sare
10 gr drojdie proaspătă
1 linguriță de scorțișară
0.5 linguriță de cardamon macinat
șofran măcinat
100 gr fistic
500 ml ulei de floarea soarelui
pentru sirop: 100gr zahăr, 100 ml apă, 50gr miere, sucul de la o lămâie
Dizolvăm drojdia cu zaharul în laptele călduț. Într-un vas, amestecam făina, amidonul, condimentele și sarea. Adaugăm drojdia dospita și iaurtul. Amestecăm bine, până obținem un aluat destul de moale. Îl acoperim și îl lăsăm într-un loc cald pentru o oră
Într-un ceaun încălzim bine uleiul. Când uleiul devine fierbinte, punem în el biluțe de aluat, care le formam cu ajutorul lingurii înmuiate în ulei rece. Gogoșile vor creste semnificativ în timpul coacerii, deci sa nu le faceți foarte mari. Gogoșile de prăjesc până se rumenesc pe ambele părți.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune, s-ar putea să îți placă și rețeta Gogoși pufoase de post. Cea mai simplă și ieftină rețetă. Desertul perfect pentru pofticioși
Acum ee timpul să pregătim siropul de zahăr. Punem la foc o cratiță mică cu apă, în care dizolvăm zahărul. Lăsăm să fiarbă timp de 10 minute, apoi adaugăm sucul de lămâie și mai fierbem siropul pentru încă 5 minute. După ce s-a răcit un puțin, adăugăm mierea și amestecam până se dizolva complet.
Dacă ți-a plăcut rețeta de Loukoumades, gogoși dulci cu aromă de scorțișoară. Rețeta tradițională a gospodinelor din Arabia Saudită. Ingredientul minune, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care își va încânta toate simțurile
Când gogoșile sunt gata, le scurgem de ulei, apoi le scufundam în sirop. Peste gogoși se presoară fisticul care a fost prăjit și mărunțit. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News