Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Locuri inedite și spectaculoase de vizitat în România
WhatsApp
România este o țară superbă, cu numeroase forme de relief, cu peisaje de vis, cu locuri excepționale, având posibilitatea să ofere, din punct de vedere turistic, experiențe unice pentru fiecare tip de călător.
viziteaza Romania (FOTO: Calin Stan)

Cu toate că există acest mix de forme de relief, din păcate sunt multe zone care nu au fost puse în valoare așa cum ar fi meritat. În același timp, existsă foarte multe locuri epice ce merită să fie vizitate și descoperite.

Anual, mii de turiști aleg să descopere România, însă mulți dintre aceștia sunt  tot tomânii care trăiesc în diaspora. Conform unor statistici, diaspora românească numără peste 4.6 milioane de români care au ales să trăiască în afara granițelor României. Mulți dintre aceștia încă mai au rude stabilite în țară și, în fiecare an, aleg să-și petreacă luna de concediu pe meleagurile natale. În acest context, vă recomandăm 10 locuri minunate pe care să le descoperiți, dacă nu le-ați vizitat deja, la următoarea călătorie în România. De fapt nu vor fi doar 10 locuri, ci și categorii mai ample de destinații pe care să le luați în calcul.

Mulți dintre voi poate veți merge cu propria mașină în vacanță în România, însă mulți alții veți alege avionul. Și, dacă tot ajungeți pe principalele aeroporturi ale patriei, alocați-vă timp pentru a descoperi minunatele metropole cum ar fi București, Sibiu, Cluj, Timișoara, Iași, Craiova sau Bacău, multe dintre acestea având numeroase obiective turistice ce merită să fie vizitate. Nu neglijați Brașov, un superb oraș turistic care nu mai are nevoie de prezentare. Plus de asta, un aeroport internațional este pregătit să-și înceapă activitatea.

Vizitați Casa Poporului sau Muzeul Național de Istorie din București. Descoperiți Palatul Culturii din Iași sau Piața Mare din Sibiu. Explorați Piața Operei din Timișoara sau Castelul Huniade. Fiecare oraș este unic în felul său, presărat cu numeroase atracții turistice.

Dacă veți călători spre București, închiriați o mașină de la o firmă de rent a car Otopeni și descoperiți capitala, dar și împrejurimile. La doar 1-2 ore de mers cu mașina din București puteți ajunge pe Valea Prahovei pentru a vizita faimoasele castele Bran, Peleș, Pelișor, Cantacuzino sau ”Iulia Hașdeu”. Ajungând în zona de munte, puteți descoperi satele renumite precum Măgura, Peștera, Bran, Moeciu. Odată ajunși în zona de munte, nu ratați o plimbare în Parcul Național Piatra Craiului.

Nu ratați o plimbare pe Transfăgărășan sau Transalpina, cele mai frumoase drumuri de munte din România și din acest colt de pe bătrânul continent.

În zona Bran – Moeciu aveți câteva peșteri ce merită vizitate pentru peisajele superbe. Amintim aici de Peștera Dâmbovicioara; Peștera Ialomiței; Peștera Stanciului; Peștera de Lapte; Peștera Râșnoavei și multe altele.

Dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți să vă rezervați o scurtă vacanță prin Transilvania, prilej cu care puteți să vizitați ținutul secuiesc, zona Sighișoara și, de ce nu, satul Viscri, acolo unde are casă chiar Regele Charles al III-lea.

Între Brașov și Cluj, puteți include în traseul vostru și câteva opri pe la vestite saline, cum ar fi Salina Praid, Salina Târgu Ocna și vestita Salina Turda. Cea din urmă este unică în România, în interiorul ei fiind amenajate un amfiteatru, o roată mare de agrement, un teren de minigolf și un lac unde vă puteți plimba cu bărci. Este ideală pentru câteva ore de aerosoli.

Locuri minunate de vizitat sunt și cascadele, așa că ar fi bine să le punctați. Luați la pas cărările bătătorite spre cascada Urlătoarea, cascada Capra, cascada Bâlea și multe altele. Plus că puteți să vă bucurați de natură, de peisaje și de mișcare.

Din călătoria voastră nu ar trebui să lipească o vizită pe la Castelul de Lut – Valea Zânelor sau la parcul de aventură Dino Parc din Râșnov. Cei mici ar fi extrem de încântați să se întâlnească cu dinozauri realizați în mărime natural.

Indiferent de anotimp, România poate fi descoperită oricând, etalându-și bogățiile turistice pentru toate gusturile. Indiferent că vorbim de un oraș, un monument, un muzeu, un obiectiv turistic sau un loc minunat din natură, cu toate merită să fie explorate și vizitate. Întoarcerea la origini și conexiunea cu natura reprezintă cele mai frumoase experiențe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel