„Principalul argument al avocatului său (n.r. al lui Liviu Dragnea) este că angajatorul, în acest caz DGASPC Teleorman, are dreptul să ia măsuri în cazul angajațiolor - și aici vorbim despre cele două angajate care, știm bine, că nu s-au prezentat la serviciu, așa cum a constatat instanța -, iar judectorii au mizat pe faptul că acest drept a fi fost, de fapt obligație. Astfel s-a „răsturnat“ legea și instanța a socotit că poate fi incriminată penal. Doar că nu există incriminare sub formă penală, în cazul acestui drept al angajatorului.
Pe asta se va miza, este chestiune fină și de reafinament juridic. Nimeni, nicăieri în lume, nu poate fi codamnat de încălcare a unui drept, a unui avantaj care este opțional. Dar iată că instanța a condamant asta, l-a condamnat și pe Liviu Dragnea, împreună cu angajatorul, la instigare la abuz în serviciu. Or, atâta vreme căt autorul nu ar fi putut fi condamnat pentru asta, automat nici instigatorul nu ar fi putut să răspundă pentru instigare“, a explicat Adina Anghelescu strategia avocaților lui Dragnea prin care vor să îl scoată din închisoare.
Precizăm că săptămâna viitoare, Liviu Dragnea va fi adus în fața judecătorilor care vor decide asupra cererilor sale de eliberare, când se vor judeca contestația la executare depusă la Înalta Curte de Casație și Justiție și cea de habeas corpus depusă la Tribunalul București, despre care a vorbit Adina Anghelescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News