- 225 de grame morcov decojit
- 450 grame de napi decojiti
- 225 de grame varză
- 2 ardei iuți saramură (puneți apă și sare până plutește)
- 50 de grame de sare
- 2-3 litri de apă
- 75 mililitri roșii sherry uscate
- 75 de grame de zahăr
- 2 linguri de usturoi tocat.
Odată ce avem legumele curate și curățate le vom tăia în bețișoare. Apoi, pregătim saramura lăsând toate ingredientele să se dizolve. Și puneți legumele într-un borcan de sticlă acoperindu-le cu saramură.
Lăsați-le să se odihnească la frigider timp de 4 zile și sunt gata de utilizare.
Pot fi consumate ca acompaniament sau pur și simplu direct din borcan.
Castraveti murați în stil german. O variantă excelentă pentru a obține cele mai aromate murături
Ingrediente pentru prepararea roșiilor în oțet
- 2 kilograme de roșii
- 1 litru de apă
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe de zahăr
- ¾ cană 9% oțet
- 3 lingurițe ulei vegetal
- 3 frunze de ridiche
- 1 crenguță de mărar
- 3 caței de usturoi.
Cum se prepară roșiile murate
În recipiente pentru murături se prepară astfel: se sterilizează recipientele și capacele lor, fierbându-le timp de 20 de minute.
Pune o frunză de ridiche în fundul recipientului, mărar și câțiva căței de usturoi. Se toarnă roșiile deasupra.
Într-o oală se fierbe apa cu zahăr și sare. Când fierbe, se adaugă oțet și se mai fierbe 5 minute. Turnați în recipient până la refuz. Închideți bine recipientele, întoarceți-le cu susul în jos și asigurați-vă că nu curge apă. Acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le timp de 8 ore.
Apoi depozitați-le la frigider sau într-o cameră. Se păstrează luni de zile. Se pot servi cu ce vrei!
Poftă bună!
Pepeni murați la borcan. Un ingredient special care le dă o savoare aparte
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News