Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Leguma care reduce riscul de AVC cu 27% și scade și colesterolul, dacă este consumată cu moderație
WhatsApp
Accidentul vascular cerebral (AVC): leguma care ar putea reduce riscul cu 27% și scade și colesterolul dacă este consumată cu moderație
Leguma care reduce riscul de AVC cu 27% și scade și colesterolul, dacă este consumată cu moderație

Accidentul vascular cerebral (AVC) este a treia cauză de deces din lume, motiv pentru care trebuie prevenit și printr-o alimentație adecvată. Există numeroase studii care indică faptul că respectarea unor obiceiuri de viață sănătoase ajută la reducerea riscului de a fi afectat. Este esențial să se ia măsuri pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară prin intermediul dietei. Din fericire, aportul alimentar al unui mineral ar putea contribui la reducerea riscului cu până la 27%, așa cum se arată în acest studiu.

Alimentele bogate în potasiu ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral cu până la 27%.

Cercetările indică faptul că, pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral la persoanele în vârstă, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să consumați mai multe alimente bogate în potasiu. Potrivit unui studiu publicat în revista Stroke, persoanele a căror dietă conține multe dintre aceste alimente ar putea fi mai puțin predispuse să sufere un accident vascular cerebral decât cele care consumă puțin. Dar care sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui mineral?

Leguma care reduce riscul de AVC cu 27% și scade și colesterolul, dacă este consumată cu moderație

 

1. Protejează inima


Acest mineral este foarte important pentru menținerea echilibrului dintre apă și restul mineralelor din organism. Multe studii sugerează că potasiul este eficient în reducerea riscului de hipertensiune arterială și de alte boli de inimă.

Acest lucru se datorează faptului că potasiul crește cantitatea de sodiu care este eliminată din organism și îmbunătățește volumul vascular. De asemenea, este interesant faptul că multe diete bogate în acest mineral par să reducă cantitatea de colesterol din sânge. Astfel, după cum arată acest studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology, nu numai că ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral, dar ajută și la prevenirea altor boli vasculare.

 

2. Combate retenția de lichide

Retenția de lichide este o afecțiune în care lichidul se acumulează în țesuturile corpului. Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Kidney Diseases, creșterea aportului de potasiu poate ajuta la combaterea acestei probleme prin creșterea cantității de urină și reducerea nivelului de sodiu.

În plus față de cele de mai sus, potasiul este implicat în alte funcții importante ale organismului. Potrivit informațiilor publicate într-un text din revista științifică Physiologia Plantarum, alte beneficii ale acestui mineral sunt:

* Scăderea mortalității cauzate de boli de inimă

* Prevenirea sau întârzierea evoluției bolii renale

* Scăderea excreției urinare de calciu și intervenția în tratamentul hipercalciuriei și al calculilor renali

* Prevenirea diabetului

* Reducerea riscului de aritmii ventriculare fatale la pacienții cu cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă și hipertrofie ventriculară stângă


10 alimente bogate în potasiu pe care ar trebui să le consumi mai des

Din fericire, alimentele bogate în potasiu sunt numeroase. Multe leguminoase, legume și fructe uscate au un conținut ridicat de potasiu. Prin urmare, nu este dificil să se atingă doza zilnică recomandată de potasiu, care se situează între 2000-3000 mg pentru adulți. Conform listei de alimente publicate pe acest site, principalele surse de potasiu la 100 de grame de alimente sunt:

* Fasole - 1445 mg
* Tărâțe de grâu - 1160 mg
* Linte - 980 mg
* Fistic - 972 mg
* Migdale - 780 mg
* Alune - 680 mg
* Cartofi - 570 mg
* Spanac crud - 530 mg
* Bresaola - 630 mg
* Pui - 320 mg


După cum puteți vedea, fasolea este un aliment de excelență. De fapt, 100 de grame de fasole au 1445 mg de potasiu. Așadar, este important să includem mai des această leguminoasă în alimentația noastră, nu doar prin supe, ci și prin rețete și feluri de mâncare gustoase, cum ar fi chiftelele și hamburgerii din fasole.

Din fericire, varietatea de surse alimentare care conțin acest mineral este mare, ceea ce ne permite să îl includem în dieta noastră. Deoarece acest mineral este prezent în principal în alimentele enumerate mai sus, este întotdeauna bine să le includeți mai des. Cu toate acestea, unele persoane trebuie să fie atente cu potasiul, în special cele care suferă de boli de rinichi sau cele care iau anumite medicamente pentru tensiune arterială. Dacă bănuiți că ați putea avea un deficit de acest mineral, consultați-vă medicul sau nutriționistul care vă va prescrie suplimente, dacă se consideră adecvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel