Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Legea Curţii de Conturi a fost modificată. Comisia Europenă avertizează România
WhatsApp
Senatul a votat legea de modificare a organizării şi funcţionării Curţii de Conturi. Proiectul privind funcţionarea Curţii de Conturi a fost depus în noiembrie 2017 de mai mulţi parlamentari PSD şi PNL, dar, iniţial, acesta era inofensiv.
 
Senatorii PSD au finalizat atacul la Curtea de Conturi și au depus mai multe amendamente care au și fost adoptate de către Senat, amendamente care limitează atribuţiile Curţii de Conturi.
 
În urma modificărilor aduse  acesată instituţie de control a tuturor autorităţilor statului, inclusiv ministere, autorităţi publice centrale sau locale, companii de stat, orice instituţie publică care funcţionează cu bani publici, deciziile nu vor mai fi luate de Plen, ci de preşedintele Mihai Busuioc.
 
Busuioc este fost secretar general în guvernele PSD, unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea. Din plenul Curţii mai fac parte Bogdan Stan (fostul şef al ANAF) şi Florin Tunaru (fost vicepreşedinte ANAF), amândoi colaboratori ai preşedintelui PSD.
 
De asemenea, cea mai importantă modificare adusă legii este cea care priveşte recuperarea prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi, în auditul pe care îl realizează. Modificările legii au vizat eliminarea părţii care stipula că „prejudiciul trebuie să fie recuperat integral prin acoperirea pierderii şi a beneficiilor nerealizate”.

Potrivit g4media.ro, Comisia Europeană a avertizat că România riscă suspendarea tuturor plăţilor pe proiecte europene dacă știrbește independența instituției.
 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel