Lapte de pasăre este un desert delicat și fin, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. În plus, este un preparat ușor de făcut, gata în maxim 30 de minute. Acest desert este compus din două elemente principale: o cremă (șodou) de vanilie și o spumă din care se modelează bulgări, ca niște găluști, care se opăresc în lapte vanilat fierbinte. Iată cum se face.
- 500 ml lapte
- 100 grame zahăr
- 2 ouă
- vanilie
- 1 lingura coajă rasă de lămâie
Se pune la fiert laptele, împreună cu o linguriţă de zahăr. Separat, frecăm gălbenuşurile cu zahărul rămas şi vanilia. Albuşurile se bat spumă ca pentru bezea.
Când laptele dă în clocot, se iau cu o lingură de metal, bulgări de albuş care se pun în lapte să fiarbă. Găluștile de albuș se fierb în lapte 2-3 minute, după care se scot cu o spatulă cu găuri (spumar) şi se aşază la scurs pe o sită.
Se ia laptele de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se amestecă gălbenuşurile cu laptele rămas și coaja de lămâie şi se pun pe foc, pe aburi, până se îngroaşă.
Se toarnă crema într-o vas suficient de adânc şi se pun deasupra bulgării din albuş.
Laptele de pasăre este recomandat a fi servit la temperatura camerei și se decorează după gust.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de lapte de pasăre, cu siguranță îți va plăcea și înghețata în două culori, fără zahăr, un desertul GENIAL cu puține calorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News