Rețeta tradițională de langoși este grozavă care vă va surprinde la cât de pufoși sunt în interior și foarte crocanți la exterior. Langoșii se manâncă cu topping sărat și este foarte important să știți că nu sunt turte sau gogoși!
Cel mai frecvent topping de langoși este cel de smântână, mujdei de usturoi și cașcaval ras.
Ingrediente:
500 g făină grâu
350 ml lapte
un cub drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
ulei pt prăjit
un praf de sare
un praf de zahăr
Pentru topping:
100 g cașcaval
100 g smântână
4-5 căței de usturoi
Pentru început vom amesteca drojdia cu laptele și praful de zahăr și punem deoparte timp de 10 minute. Adăugăm făina și praful de sare și începem să frământăm până obținem un aluat omogen și moale.
Punem aluatul obținul la crescut într-un loc călduț pentru aproximativ 30 de minute.
După ce a crescut, formați bile de aluat în funcție de cât de mari doriți să fie langoșii și mai lăsați-le încă 30 de minute pe masă.
Începem să întindem langoșii păstrând marginile mai groase decât mijlocul. Punem ulei într-o tigaie mare la încins și prăjim langoșii în baie de ulei.
Le scoatem pe șervețele absorbante pentru a scăpa de excesul de ulei.
Tăiați în jumătate cățeii de usturoi și cât sunt calzi langoșii vom freca toată suprafața cu usturoi. Adăugăm smântână pe toată suprafața langoșului și peste vom pune cașcaval răzuit. Puteți face și mujdei de usturoi și să puneți deasupra!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News