Acest cheesecake „La viña” a fost recunoscut drept cel mai bun cheesecake din Spania în 2018 și premiul a fost obținut de „Restaurante La viña en San Sebastián”. Acest restaurant face cheesecake de mai bine de 28 de ani, dar în 2018 a câștigat acest important premiu. Și astăzi acest cheesecake face furori pe internet și a ajuns chiar și în Japonia sau Turcia.
Citește și Cheesecake cu ciocolată fără coacere. Rețeta foarte simplă cu rezultat garantat
Cheesecake-ul cântărește aproximativ două kilograme, dar vă prezentăm aici rețeta pentru opt persoane. Și dacă nu v-am convins încă să o faceți, așteptați până vedeți pașii, pentru că această minune se prepară în mai puțin de 15 minute.
570 de grame cremă de brânză Philadelphia
280 ml smântână
230 de grame de zahăr
15 grame de făină
4 oua M
Astăzi vă prezentăm una dintre acele rețete premiate și, așa cum am menționat mai sus, „La viña” a fost recunoscut drept cel mai bun cheesecake din Spania în 2018. Așa că o vom pregăti chiar acum și să ne putem bucura de el cât mai curând posibil.
Această rețetă este extrem de ușor de făcut, așa că luăm un vas și cu un tel o să batem crema de brânză ca să fie cremoasă. În continuare adăugăm zahărul și ouăle și amestecăm până obținem un amestec uniform, dar atenție, nu trebuie să batem în exces, pentru că nu vrem un amestec foarte aerat.
Acum se adaugă smântâna și făina și se amestecă până nu se mai formează cocoloașe. Dacă vezi că ți-au rămas cocoloașe, îi putem da o atingere cu mixerul de mână, dar doar pentru a îndepărta cocoloașele de făină.
Încearcă și Cheesecake New York, un desert american fabulos. E senzație!
Acum, tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă de 15 cm în diametru. Dacă doriți să o faceți mai mare, va trebui să recalculați ingredientele.
Avem deja forma tapetată, așa că turnăm amestecul în tavă și cu cuptorul încins la 200ºC coacem cheesecake-ul timp de 40 de minute (pentru centrul cremos) sau 55 de minute (pentru gătit complet), după gusturile tale.
După timpul de coacere, vom vedea că cheesecake-ul este foarte mare, dar când opriți cuptorul va scădea foarte mult, dar nu vă panicați! Când este gata, vom opri cuptorul și îl vom deschide puțin câte puțin pentru a nu avea loc o schimbare bruscă a temperaturii. Și apoi îl vom scoate din cuptor și îl vom lăsa să se răcească la temperatura camerei.
Dacă îl preferați rece, odată ajuns la temperatura camerei, puneți-l o zi întreagă la frigider, ca să se așeze aromele și să fie foarte proaspăt.
Și gata! Avem de gustat cheesecake-ul nostru premiat. Ușor, nu?
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News