Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Knodel, chiftele germane din cartofi. Cel mai delicios și rapid preparat. Secretul ca să iasă fragede
WhatsApp
Knodel, chiftele din cartofi germane, sunt un fel de mâncare clasic în Germania și Austria și o idee diferită pentru o masă specială, ca aperitiv sau garnitură. 
Knodel, chiftele germane din cartofi. Cel mai delicios și rapid preparat. Secretul ca să iasă fragede

În funcție de locație, puteți găsi mai multe tipuri de Knodel. Cele mai populare sunt chiftelele ca niște perișoare mari, găsite pe site-urile specializate culinare și sub numele de „găluște“. 

Încearcă și: Pandișpan cu zmeură - Cea mai bună rețetă pentru un desert delicios.

În această rețetă este important să folosiți cartofi vechi, nu noi, întrucât ei absorb mai puțină făină și vor avea ca rezultat un Knodel mai fraged. Dacă ți-a rămas Knodel pentru a doua zi, se vor usca puțin, le poți tăia în felii, așeză-le pe o tavă de copt și bagă-le la cuptor puțin cu brânză deasupra. 

Ingrediente:

500 g cartofi

1 lingură făină 

1 lingură amidon de porumb

2 ouă

1 arpagic proaspăt

200 g afumătură (150 pentru umplutură și 50 pentru decor)

100 g brânză răzuită

piper și nucșoară

Pătrunjel tocat

Unt pentru a le căli

 

Knodel, chiftele germane din cartofi - Mod de preparare

 

Puneți cartofii necurățați la fiert. Când sunt fierți, îi curățăm, punem un praf de sare peste ei și îi zdrobim cu o furculiță.

Adăugați oul bătut și făina și amestecați bine până aveți un aluat neted. Mai adăugați sare după gust, piper și nucșoara.

Tăiați arpagicul în bucăți mici și sotați împreună cu afumătura tocată mărunt. Apoi adăugăm la aluat și amestecăm.

Punem brânza rasă și amestecăm bine. Dacă nu este aluatul compact, adăugăm mai multă făină sau puțin pesmet.

Ne umezim puțin mâinile și formăm niște chiftele medii. Le punem în apă clocotită cu sare și când se ridică la suprafață, îi lăsăm să se gătească încă 3 minute înainte de a le scoate.

Le scoatem și le lăsăm să se usuce pe hârtie absorbantă. Pot fi consumate așa sau pot fi sotate într-o tigaie cu puțin unt pentru a se rumeni și pentru a câștiga mai multă aromă.

Pentru a decora, sotați restul de afumătură în unt și așezați deasupra chifteluțelor, cu puțină brânză rasă și pătrunjel tocat.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel