Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis va reafirma poziţia României de susţinere a Ucrainei la reuniunea de la Paris
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis se va alătura liderilor aliați la o reuniune de lucru la Paris, cu tema principală fiind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru susținerea continuă a Kievului. 
Klaus Iohannis va reafirma poziţia României de susţinere a Ucrainei la reuniunea de la Paris / (Foto: captură video)

Evenimentul, organizat de președintele Franței, Emmanuel Macron, va aduce în prim-plan evoluția conflictului în regiune și implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice.

Potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială, reuniunea de nivel înalt este un semn al solidarității internaționale în fața provocărilor cu care se confruntă Ucraina în contextul agresiunii rusești. Klaus Iohannis va fi prezent pentru a sublinia importanța unității și solidarității comunității internaționale în sprijinul țării vecine, conform Agerpres.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 26 februarie 2024, la Paris, Republica Franceză, alături de o serie de lideri aliați, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei”, a anunțat Președinția României.

 

Klaus Iohannis va exprima susținerea României pentru Ucraina

 

În cadrul discuțiilor, se va analiza evoluția conflictului din Ucraina, iar liderii participanți vor identifica opțiuni pentru intensificarea asistenței acordate Kievului. Se preconizează că temele discuțiilor vor include și aspecte legate de securitatea europeană și euroatlantică, subliniind importanța consolidării acestora în fața amenințărilor la adresa ordinii internaționale.

Administrația Prezidențială a menționat că președintele României, Klaus Iohannis, va face o declarație în cadrul reuniunii, reafirmând astfel poziția consecventă a României în sprijinul multidimensional al partenerului său de la Marea Neagră. Ucraina rămâne o prioritate pentru comunitatea internațională, iar unitatea și solidaritatea sunt imperative în fața agresiunii.

De asemenea, se va sublinia nevoia de a menține presiunea asupra Rusiei și de a asigura respectarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în conformitate cu normele și principiile dreptului internațional.

Până în prezent, Consiliul European a deblocat deja 50 de miliarde de euro în eforturile sale considerabile de sprijinire a Ucrainei. "Trebuie să fim însă mai coerenţi, mai eficienţi şi mai robuşti în susţinerea Ucrainei. Fără îndoială că putem face mai bine cu un impact mai bun ţinând cont de intensificarea războiului rus" e de părere Palatul Elysée. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel