Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Klaus Iohannis și Maia Sandu, declarații comune: „Amenințările sunt deosebit de îngrijorătoare”
WhatsApp
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, face declarații comune, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis și Maia Sandu, declarații comune „Amenințările sunt deosebit de îngrijorătoare”

„România și Republica Moldova au relații cu totul speciale, cu fiecare zi tot mai solide. Parcurgem o perioadă de crize istorice, într-un mediu de securitate care s-a deteriorat dramatic. Cu un an în urmă, Rusia se pregătea să invadeze Ucraina. Republica Moldova a fost afectată profund și direct de consecințele războiului. V-ați confruntat cu criză energetică, inflație galopantă, atacuri hibride agresive, număr mare de refugiați. În acest context, vă felicit pentru numirea noului guvern pentru continuarea reformelor pentru integrarea în UE.

Amenințările asupra ordinii contstituționale ale Republicii Moldova sunt deosebit de îngrijorătoare. România condamnă acțiunile ruse. Vă asigur că Republica Moldova nu e singură în fața acestor provocări. Am solicitat sancționarea de către UE a celor care doresc subminarea statului de drept în Republica Moldova. Sprijinim abordarea dumneavoastră responsabilă față de dosarul transnistrean.

Încă de la declanșarea invaziei rusești, România a acționat hotărât în sprijinul Republicii Moldova, oferind combustibil, sprijin bugetar direct și energie electrică. În aceste vremuri foarte complicate, cu provocări tot mai complexe la adresa securității Republicii Moldova este necesar să fim tot mai uniți”, a spus Klaus Iohannis.

 

Maia Sandu: „Simțim sprijinul puternic al României”

 

„Simțim sprijinul puternic al României pentru Republica Moldova. Știm că sângele apă nu se face. Sunt recunoscătoare României! Parteneriatul nostru strategic cu România înseamnă beneficii pentru cetățeni.

Republica Moldova este probabil singurul stat din lume care are doi miniștri de Externe în același timp și mulțumim României! Prima vizită a noului premier Recean va fi la București, săptămâna viitoare. Bucuria apropierii noastre e lovită de tragedia din Ucraina. Rusia a invadat o țară vecină. Noi, în Republica Moldova, suntem protejați de scutul eroilor ucraineni”, a declarat Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel